SON DAKİKA
Hava Durumu

Başsavcı o operasyonu anlattı

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, geçen hafta yapılan uyuşturucu operasyonunu değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başsavcı o operasyonu anlattı
İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, geçen hafta yapılan uyuşturucu operasyonunu değerlendirdi.

İnegöl Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Uğur Baş ve Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, uyuşturucunun önüne geçmek için gerekli mücadeleyi verdiklerini söyledi. Özel, “Biz dönem dönem jandarma komutanımız ve emniyet müdürümüz ile beraber adli olaylarıla ilgili değerlendirme yapıyoruz. Vatandaşların ciddi tepki ve rahatsızlığına sebep olan konulardan biri maalesef uyuşturucu. Bonzai ile alakalı şikayetler gündeme geliyor. Başsavcılık olarak, kolluklar vasıtasıyla, her türlü ihbar, şikayeti değerlendirip, uygun gördüğümüz zaman ve zeminde, CMK’nın ön gördüğü soruşturma tekniklerini kullanarak, suç ve suçlularla mücadelemiz sonuna kadar devam etmektedir” dedi.
İnegöl’de uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen şafak operasyonunu hatırlatan Başsavcı Özel, “Bu operasyonun başlangıcı yaklaşık 3 ay öncesine kadar gidiyor. 35 kişi tutuklandı. Bu tutuklananlar arasında çocuk yaşta kişilerin olduğuna da dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu tip suçlara karışan çocukların tutuklanmadığı ve bir şekilde cezasız kaldığıyla alakalı bir düşünce vardı. Şunu ifade etmek istiyorum, eğer doğru delillendirme yöntemi kullanılırsa ve hukuki zemin içerisinde kalmak şartıyla yasaların el verdiği oranda her kim bu suça karışmış olursa olsun, CMK’daki gerekli olan tedbirler, bu kişiler hakkında kullanılabilmekte. Bununla ilgili gerekli yaptırımlar da değerlendirilmektedir. Şu anda tutuklananlar arasında 12-15 yaşındaki çocukların da olduğunu belirtmek istiyoruz. Bu şunu da gösteriyor; bu işe karışan bu yaştaki çocukların bulunması her şeyden önce bir anne-baba olarak, bir insan olarak, bir başsavcı olarak bizleri ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Her kim bunları bir şekilde kullanıyorsa ve bunları kullanarak rant elde ediyorsa, bunlarla mücadelemiz kanun nezdinde sonuna kadar devam edecek” diye konuştu.
Çocukları bu tip suçlarda kullanan kişilerle alakalı hükümetin de kapsamlı bir yasa tasarısının olduğuna dikkat çeken Özel, “Artık uyuşturucuyu kullanan ve satan kişilere çok ciddi oranda cezai müeyyideler getirildiğini net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Uyuşturucu satışında çocukları kullanan kişiler yönünden, 15 yılın altında olmak üzere cezai müeyyidelerin getirilmek istendiğini ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla bu işi eskiden olduğu gibi sadece kullanmak amacıyla bulunduranlar vardı. Onlar yönünden de ciddi cezalar söz konusu. Şu andaki mevcut düzenlemede, bunun cezası cüzi bir miktar gibi algılanıyordu. Ama bunda da yaklaşık 1 kat oranında ceza artırımı söz konusu. Uyuşturucuya bir şekilde bulaşan, bundan nemalanan, bunun bir şekilde ticaretini yapan, pazarlayan, ister küçük, ister büyük, hangi zihniyet sahibi olursa olsun cezalandırılacak” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.