SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor davası karar bekliyor

Bursaspor'la alakalı mali soruşturma kapsamında aralarında geçen ay hayatını kaybeden Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu tutuk

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2013 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2013 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursaspor'la alakalı mali soruşturma kapsamında aralarında geçen ay hayatını kaybeden Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu tutuksuz 36 sanığın yargılandığı dava karara kaldı.



Mütalaasını veren savcı eski başkan İbrahim Yazıcı’nın vefatından dolayı hakkındaki bütün suçlamaların düşürülmesini talep ederken, diğer tutuksuz sanıklardan 4’ünün beraatini, diğer 31 sanığın ise zimmet ve görevi ihmal suçlarından 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "özel ve resmi belgede sahtecilik, hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanmak, gizliliği ihlal, zimmet ve suç işlemek için örgüt kurmak" suçlarına karıştıkları iddia edilen ve aralarında geçen ay kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, kulübün hukuk işleri sorumlusu Öztürk Yazıcı ile eski ve yeni yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu toplam 36 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya Bursaspor Kulübü Hukuk Danışmanı Öztürk Yazıcı, Kulüp Avukatı Jale Demir, Bursaspor Kulübü eski Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, eski kulüp yöneticileri Turgay Dursun, Mustafa Yedikardeş, Oktay Hakan Öztürk ve Denetleme Kurulu Başkanı Mümin Pekcan katıldı.

Duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, geçen ay kalp krizi neticesinde vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı hakkındaki tüm suçlamaların düşürülmesini talep etti. Ayrıca tüm sanıkların “suç örgütü kurmak ve kurulan örgüte üye olmak” suçundan beraatlerine karar verilmesini istedi. Bu arada sanıklardan Erkan Köristan, Şentürk Turan, Ali Ferruh Nayman ve Mehmet Kara hakkındaki tüm suçlamalardan beraatlerini talep ederken, diğer 31 sanık hakkında ise "görevi ihmal” ve “zimmet” suçlarından 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık avukatlarına son savunmaları için süre veren mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. İbrahim Yazıcı'nın avukatı Özgür Alpaslan Sümer, müvekkili Yazıcı'nın ölüm belgesini mahkemeye sunduğunu ifade ederek, "Yasa gereği hakkındaki tüm suçlamaların düşürülmesini talep ettik" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.