SON DAKİKA
Hava Durumu

Damadının kardeşini öldüren kayınpeder hakim karşısında

EMİRHAN ANAŞİN HAYATINI KAYBETTİ (AHMET FARUK ÇABUK/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2017 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2017 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Damadının kardeşini öldüren kayınpeder hakim karşısında
Bursa’da damadını ve dünürünü yaralayan, damadının kardeşini ise öldürdüğü iddia edilen kayınpeder, karşı tarafa baş sağlığı dileyerek, pişman olduğunu söyledi.
 
Yıldırım Mimar Sinan Mahallesi’nde meydana gelen olayda, R.A. (28), 6 ay önce evlendiği Ç.A. ile anlaşamayarak ayrılmak istediğini söyledi. Ç.A.'nın babası S.C. (45), akrabalarını yanına alarak damadının lokantasına gitti. Tartışmanın büyümesiyle silahını çeken kayınpeder, R., E. (19) ve İ.A.'yı (54) yaraladı. 112 ekipleri tarafından çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan E.A. yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Gözaltına alınan şüphelilerden S.C., S.A., H.C. (28) ve A.C. (27) tutuklanırken, H.C. (28), Y.C. ve B.C. (17) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"Silahla önce yere, sonra hedef gözetmeden ateş ettim"
Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürmek’ suçundan sanıklar hakkında müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı. Duruşmada konuşan S.C., “Kızım ile damadım arasındaki meseleler ceviz kabuğunu doldurmayacak cinstendi. Olay günü konuşmak için onların iş yerine gittik. Benim üzerimdeki silahtan kimsenin haberi yoktu. İ. ve oğullarının ellerinde bıçak olduğu için o anda korktum. Silahı çektim. Darbelerin ortasında kaldım. Diğer sanıklar ‘amca yapma’ diye bağırıyordu. Silahla önce yere, sonra hedef gözetmeden ateş ettim. Karşı tarafın başı sağolsun, pişmanım” dedi.
Diğer tutuklu sanıklar S.A., H.C. ve A.C. ile tutuksuz sanıklar H.C., Y.C. ve B.C., olay yerine konuşmak için gittiklerini, S.C.'nin üzerindeki silahtan haberleri olmadığını söyledi.
R.A., “İlk başta aramız iyiydi. Düğüne bir ay kala sıkıntılar çıktı. Balayında aynı sıkıntıları yaşadık. ‘Benim babamın parası çok. Biz aşiretiz ve sizi satın alırız’ gibi sözler söylüyordu. Bu sebeple evde toplanıp, aramızda konuştuk ve lafı boşanmaya getirdim. Kayınpederim, ‘boşanma olursa silahlar konuşur. Kan gövdeyi götürür’ dedi. Daha sonra tekrar barıştık” diye konuştu.

"İçeride müşteriler varken bize saldırdılar"
Olay gününü anlatan R.A., “Olay günü annem beni telefonla arayıp, ‘Ç. evine gitti’ dedi. Daha sonra iş yerimize gelen kişiler sopayla saldırdı. İçeride müşteriler vardı. Ardından kayınpederim önce babama, sonra bize doğru sıktı. Olayın ardından şahısların hepsi kaçtı” şeklinde konuştu.
Ölen gencin babası İ.A., kendisine 4 kurşun isabet ettiğini, oğlunu kaybettiğini ifade ederek, sanıklardan şikayetçi oldu.
Mahkeme heyeti, ifadelerin ardından diğer şahitlerin dinlenmesine, eksik evrakların tamamlanmasına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.İHA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.