SON DAKİKA
Hava Durumu

Faciaya ramak kala! Yanmaktan korna sesiyle kurtuldular...

Ankara'da gecenin geç saatlerinde bir gecekonduda sebebi bilinmeyen bir yangın çıktı. O sırada yoldan geçen kamyon şoförü kornaya basıp a

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2018 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2018 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Faciaya ramak kala! Yanmaktan korna sesiyle kurtuldular...
Ankara'da gecenin geç saatlerinde bir gecekonduda sebebi bilinmeyen bir yangın çıktı. O sırada yoldan geçen kamyon şoförü kornaya basıp aileyi uyandırarak 5 kişinin hayatını kurtardı.
Ankara Altındağ'da Kemal Erdoğan'a ait gecekondunun girişindeki bir kanepe henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı, yangında alevleri gören bir kamyon şoförü kornaya basarak, evde oturanları ve mahalle sakinlerini uyandırdı. Kısa sürede büyüyen ve çatıya sıçrayan yangın evi sararken, bu sırada alevleri görenkamyonun kimliği henüz belirlenemeyen şoförü, aracın kornasına basarak evde oturanları ve mahalle sakinlerini uyandırmaya çalıştı. Korna sesine uyanan 5 kişilik Erdoğan ailesi güçlükle kendilerini dışarı atarken, mahalle sakinleri de yangına ilk müdahaleyi hortumlarla su sıkarak yaptı. Alevlerin elektrik kablolarına sıçraması üzerine mahalle sakinlerinin müdahalesi akıma kapılma tehlikesi nedeniyle yarım kaldı.
"Kamyonun korna sesine uyandık"
Mahalle sakinlerinden Mehmet Demirel, uzun süre çalan korna sesiyle uyandıklarını belirterek, "Kamyonun korna sesine uyandık, yoksa biz uyanamazdık." ifadelerini kullandı. Ne olduğunu anlamak için pencereden dışarı baktıklarında yan taraftaki gecekonduda yangın çıktığını gördüklerini anlatan Demirel, korna sesi ile uyanan Kemal Erdoğan ve ailesinin kendilerini dışarı attığını ve mahalle sakinlerinin de ellerinde hortumlarla alevlere müdahalede bulunmaya çalıştığını belirtti. Demirel, "Kimisi camları kırdı, içeridekilerin dışarı çıkıp çıkmadığını kontrol etmeye çalıştı. Bu sırada elektrik telleri tehlike saçtığı için pek bir şey yapamadılar." diye konuştu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın kısa sürede kontrol altına alınarak, söndürüldü. Soğutma çalışmaları sırasında içeri giren itfaiye ekipleri, evde bulanan üç mutfak tüpünü patlama ihtimaline karşı dışarı çıkardı. Yangın sonrası gecekonduda büyük çapta hasar meydana gelirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.