SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Afrika'da THY ekibine saldırı! Bir pilotun Rolex saatini gasp ettiler

Türk Hava Yolları’nda görev yapan uçuş ekibi Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde gaspçıların saldırısına

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2019 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2019 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Güney Afrika'da THY ekibine saldırı! Bir pilotun Rolex saatini gasp ettiler
Türk Hava Yolları’nda görev yapan uçuş ekibi Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde gaspçıların saldırısına uğradı. Bir THY pilotu, darp edilerek kolundaki saat gasp edildi.
Güvenlik konusunda riskli şehirler kategorisinde bulunan Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde THY uçuş ekipleri güpe gündüz araçları durdurularak gaspa uğradı. Johannesburg’da görev bitimi sonrası şehir turuna çıkan THY uçuş ekibi, gasp çetelerinin cirit attığı Mandela Meydanı’ndaki alışveriş merkezlerinde dolaştıktan sonra otele dönmek için servis (shuttle) aracını kullandı. Pilot ve kabin memurlarının bulunduğu aracı takip ettiği öğrenilen gasp çetesi üyeleri, bir süre sonra sakin bir noktada aracın önünü kesti. Saniyeler içerisinde aracın kapısını açarak soyguna başlayan silahlı çete üyeleri, kabin amirinin telefonunu gasp etti. Gaspçılar, kolundaki Rolex marka saati vermemek için direnen pilotu da darp ederek hızla olay yerinden uzaklaştı. Olay sonrası büyük korku yaşayan THY ekipleri, Türkiye’ye görevli olarak değil pas ekip olarak dönmek zorunda kaldı.
THY EKİPLERİNE UYARI!
Aynı saatlerde benzer bir olayın Emirates ekiplerinin de yaşaması ekipleri korkuturken THY ekipleri iletişim kanallarından birbirlerini dikkatli olmaları konusunda uyardı. Benzer olayın son dönemde sıkça yaşandığını belirten THY ekipleri, Johannesburg’a gelirken pırlanta yüzük, pahalı saat, çanta, telefon ve gözlük gibi eşyaların gaspçıların hedefinde olduğunu ve bu tarz kişisel eşyalarla açık alanda dolaşmamalarını tavsiye etti. (airporthaber.com)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.