SON DAKİKA
Hava Durumu

KABAK LASTİKLER 30 CAN ALDI

Bursa'da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri şehirler arası otobüs terminalinde kar lastiği denetimlerini artırdı. 

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2014 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2014 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
KABAK LASTİKLER 30 CAN ALDI
Bursa'da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri şehirler arası otobüs terminalinde kar lastiği denetimlerini artırdı. 


Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde polis ekipleri otobüslerde kar lastiği kontrolü yaptı. Son günlerde Kayseri’de 21, Sivas’ta ise 9 kişinin hayatına mal olan otobüs kazaları sebebiyle denetimler artırıldı. Terminalden çıkan otobüsleri tek tek kontrol eden ekipler, lastikleri inceledi. Ekipler, kar lastiği olmayan araçlara para cezası kesti. Bursa’da yaklaşık bir saatlik denetimlerde 50 otobüs kontrol edildi. Ekipler, kar lastiği takmayan otobüslerin ön lastiklerini cihazla ölçtü. Lastiklerin 0,3 milimin altında olmamasına dikkat ediliyor. Ekiplerin, her gün bu kontrolleri titizlikle yaptığı öğrenildi.
Öte yandan uygulamalar esnasında 1 otobüsün kar lastiği takmadığı görüldü. İnegöl’e seyahat eden otobüse, ekipler 80 TL ceza kesti. 3 gün içerisinde lastiklerini değiştirmemesi durumunda otobüs trafikten men edilecek.
Uygulamalardan duydukları memnuniyeti dile getiren otobüs şoförleri ve yolcular, “Bu uygulamaların artmasına çok sevindik. Güvenliğimiz açısından güzel bir durum. Son zamanlarda otobüs kazalarını televizyonlarda izliyoruz. Bu yüzden polis ekiplerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.