SON DAKİKA
Hava Durumu

POLİS EVİN DUVARINDA CESET PARÇASI ARIYOR

7 yıldır kayıp İznikli emlak zengini çiftin cesetlerinin bulunmasının ardından polis,

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
POLİS EVİN DUVARINDA CESET PARÇASI ARIYOR
7 yıldır kayıp İznikli emlak zengini çiftin cesetlerinin bulunmasının ardından polis, şimdide cinayet şüphelisi Kenan Öner'in 2005 yılından beri kayıp olan eşi Canan Öner'in izini sürüyor. Annesi Emine Öner ve babası Refik Öner'in cinayetinden 1. derece şüpheli Kenan Öner'in tutuklanıp cezaevine gönderilmesinin ardından kayıp eşi Canan Öner içinde arama başlatan ekipler, Öner çiftinin Bayrampaşa'da satın aldığı dubleks evde bu gece çalışma başlattı. 


Cinayet büro dedektifleri, kayıp eşin parçalanarak, duvara üzeri beton sıva ile kaplanıp gömülmüş olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurdu. Cinayetin işlendiği veya maktülün taşınması sırasında kandaki demiroksitin hava ile teması neticesinde kalıcı kan izleri bıraktığı biliniyor. Bu izlerin ne şekilde olursa olsun silinse bile iz bıraktığını hesap eden ekipler, çiftin evinin duvarlarında bu kan izlerini aramaya başladı. İzlerin bulunması halinde evin duvarlarının kırılacağı bildirildi.
KELEPÇE VE ELEKTRİKLİ TESTERE ÇIKTI
Cinayet dedektiflerinin bu gece İstanbul Bayrampaşa'daki evde yaptıkları aramada önemli bulgulara rastlandığı öğrenildi. Dedektifler, Öner'in 2005 yılından beri yalnız yaşadığı evinde kelepçeler, ile çeşitli çaplarda elektrikli testereler buldu. Bulunan alatlerin anne, baba ve kayıp eşinin cinayetinde kullanılmış olabileceğini düşünülüyor. Öte yandan İznik'te ki evin bahçesinde çıkan cesetlerin yanında da düğüm atılmış naylon ip çıktı. Yaşlı çiftin boğularak öldürüldüğü şüphesi gündeme geldi.
TEFECİLER Mİ KAÇIRDI
Eşini de öldürdüğü şüphe edilen Kenan Öner, Canan Öner ile evliyken Fransa'da işlediği cinayetten dolayı cezaevine girdi. 2002 krizinde bankadan ayrılarak özel bir şirkette işe başlayan Canan Öner, edinilen bilgiye göre, şirket adına tefecilere yüklü miktarda senete imza attı. Şirket batınca da tefeciler, Canan'ın peşine düştü. Kenan Öner'in cezaevinden çıktıktan sonra tefecilerin kendisini rahatsız ettiğini söyledi. 1 yıl sonrada eşi Canan, ortadan kayboldu. Öner'in yakın çevresine, eşi Canan Öner'in kayboluşundan 1 yıl sonra kendisini telefonla aradığını Güneydoğu'da bir yerde olduğunu ağlayarak, "Beni satıyorlar. Kurtar buradan" dediğini söylediği öğrenildi.
SAHTE SENETLERLE EVİ ÜZERİNE GEÇİRMİŞ
Kenan Öner’in anne ve babasının ölümünden sonra sahte senetlerle malvarlıklarını alma girişimine benzer olarak eşi Canan Öner'in kayboluşundan sonra adına düzenlenmiş senetlerle sahibi olduğu Bayrampaşa'daki dubleks evi üzerine geçirdiği ve hayat sigortasından önemli miktarda birikime el koyduğu öğrenildi.
KAYIP ÇİFTİN BULUNMASI İŞTE BÖYLE BAŞLADI
15 nisan 2008 yılından bu yana kendilerinden haber alınamayan Ahmet Refik ve Emine Öner çiftinin akıbetleri hakkında yapılan bir çok çalışma ve araştırmalara rağmen 2012 yılına kadar sağlıklı bir sonuç alınamadı. Olaydan 5 yıl sonra 2012 nisan ayında İznik Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İznik İlçe emniyet müdürü Hasan Tolga Sanlı'nın başında bulunduğu özel görevlendirmeli bir ekip kuruldu. 4 klasörden oluşan dava dosyası bu ekip tarafından en baştan incelemeye alındı.
En ince ayrıntıya kadar baştan inceleme yapan ekip, 4 aylık bir çalışma sonucunda dosyada yer alan ve farklı davalarla ilişkili binlerce sayfa dokümanın inceledi. Kenan Öner’in aynı dönemde annesinin mal varlığına el koymak amaçlı düzenlediği sahte senetler, anne ve babasının akıbetleri hakkında bir çok kişiye farklı açıklamalarda bulunması, ifadelerindeki çelişkiler ve elde edilen deliller çerçevesinde Ahmet Refik ve Emine Öner çiftinin oğulları Kenan Öner, tarafından öldürüldüklerine ilişkin ihtimali kesinleştirmiş, ancak maktullerin cesetlerine ulaşılamaması sebebiyle yapılacak operasyon ötelenmiş. Fakat, maktullerin cesetlerinin muhtemel bulunduğu yerler kapsamında çalışmalar yinede sürdürülmüştü.
Ulaşılan bilgi ve deliller ışığında Eylül 2012 tarihinden itibaren soruşturma ekibine Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinin bir ekibinin de dahil olmasıyla çalışmalar hızlandı. Devam eden süreçte şüpheli Öner yakın takipteydi. Daha önce kazı yapılmamış şüpheli alanlarda gerekli araştırmaların yapılması, şüphelenilen ihtimallerin elenmesi gibi hususlarda ki çalışmalarda tamamlanmıştı.
Bu noktadan sonra, ekip tarafından tam olarak profili çıkartılan Kenan Öner’in, günlük yaşantısı dahil bir çok konuda düzenli olarak notlar ve günlükler tutmakta olduğu, ayrıca başta kardeşlerine olmak üzere suçu başkalarına atmak amacıyla farklı isimlerle göndermiş olduğu şikayet dilekçelerinin kayıtlarının ve benzer dilekçelerin evinde bulunabileceği değerlendirildi.
Ayrıca soruşturma kapsamında bu zamana kadar sorguya alınmamış olan ve tüm ifadelerini yazılı olarak veren Kenan Öner’in elde bulunan deliller ve ifadelerindeki çelişkiler ışığında sorgulanmasının gerekliliği ve sahtecilik suçundan kesinleşen mahkumiyeti sebebiyle yakalanması sonrası sorgulamasında yaşanabilecek zorluklar dikkate alınarak operasyona karar verilmiş ve yaklaşık bir sene azimle sürdürülen çalışma sonucunda ilgili mahkeme kararıyla evinde arama yapılarak kendisi de, ifadesi alınmak üzere İznik İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
Kendisiyle yapılan görüşmelerde cinayet olayını inkar etmemesine karşın açıklayıcı bir itirafta bulunmaması ve maktullerin cesetlerine de ulaşılamaması soruşturmayı zora soktu. Ancak, evde yapılan aramada el konulan bazı belgelerin daha öncesinde başka bir isimle gönderilen abisi ve ablasını suçlayıcı ihbar dilekçesiyle benzerlik göstermesi ilk bakışta dikkatleri çekti.
Belirtilen ihbar dilekçesine istinaden 2011 yılı öncesinde kazı yapılan bölgeler tekrar gözden geçirilerek değerlendirme yapıldı. Ve yeni başlatılan soruşturma kapsamında şüphelenilen ancak, önceki kazıda sonuç alınamayan bir bölge için tekrar kazı kararı alındı. Titizlikle ve en ufak şüphe kalmayacak şekilde yürütülen kazı çalışmasının son safhalarında ümitler tükenmek üzereyken her iki maktulünde cesetlerine ulaşıldı. Elde edilen bu yeni delille birlikte kasten adam öldürme suçunun adını koyan ekip önceki ulaştığı delillerle birlikte Kenan Öner’i savcılığa sevk etti. Kenan Öner, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.