SON DAKİKA
Hava Durumu

Suikastçiler için salon hazır

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan sanıklar, Muğla Adliyesi'nde alanın yetersiz olması

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2017 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2017 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suikastçiler için salon hazır
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan sanıklar, Muğla Adliyesi'nde alanın yetersiz olması nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda oluşturulan mahkeme salonunda yargılanacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan sanıklar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda oluşturulan mahkeme salonunda yargılanacak.


FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 211 sayfalık iddianamenin, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin ardından dava 20 Şubat'ta görülmeye başlanacak.



Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada duruşmayı takip edecek basın mensuplarının önceden tespitinin istendiğini söyledi.


Topuz, duruşmayı takip etmek isteyen basın mensuplarının 10 Şubat'a kadar Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesine basın kartı ve dilekçe ile bizzat veya ikametlerinin bulunduğu yer mahkemesi aracılığıyla müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.




"Davanın ağırlığına uygun bir salon hazırladık"

Duruşmanın 20 Şubat'ta Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki salonda başlayacağını aktaran Topuz, Muğla'daki davanın önem arz ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:


"15 Temmuz süreciyle ilgili bundan daha büyük davalar vardı ama özgül ağırlığı bundan daha ağır olan dava yoktu. Malumunuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın taraf olduğu aşağı yukarı sanırım tek dosya. Bunun ağırlığına uygun olarak çalışmalarımız o yönde sürüyor. Devletin saygınlığıyla bağdaşır yerler hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın tedirgin olmasına gerek yok. Rahatlıkla bu yargılamayı çözüp bu işi bitireceğiz."


Salonda, sanıklar ve yakınları için 44'er, avukatlar için ise 30 sandalye bulunuyor. Görüntü ve ses sistemlerinin de yer aldığı salonda sandalye sayısının ihtiyaca göre artırılabileceği belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.