SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da, Ormancılık Müzesini 165 bin kişi gezi

Bursa’da bulunan Tarihi Ormancılık Müzesini bir yılda 10 bin kişi gezerken bugüne kadar 165 bin kişi ziyarette bulundu. Osmangazi il

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2018 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2018 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da, Ormancılık Müzesini 165 bin kişi gezi
Bursa’da bulunan Tarihi Ormancılık Müzesini bir yılda 10 bin kişi gezerken bugüne kadar 165 bin kişi ziyarette bulundu.
Osmangazi ilçesine bağlı Çekirge Caddesi üzerinde bulunan Ormancılık Müzesi her geçen gün daha fazla ziyaretçi kabul ediyor. Müzeyi 2017 yılında çok sayıda yabancı turist olmak üzere 10 bin, açıldığı günden bu yana ise 162 bin kişi ziyaret etti.
Tarihi Ormancılık Müzesi , ‘Saatçi Köşkü’ olarak uzun yıllar köşk olarak görevini sürdüren binayken bir dönem Bursa Orta Orman Okulu olarak hizmet etti. 1989 yılında Türkiye’nin ilk ve tek orman müzesi olarak hizmete açılan müzede, Türkiye’deki ormancılığın tarihsel gelişimini tanıtmayı, orman ve ormancılık hakkında halkı bilgilendirmeyi amaçlanmakta. Zengin içeriği ile bünyesinde önemli eserleri barındıran müzede; orman hayatından kesitler, orman bitkileri ve kesim aletleri, orman mühendisliğinde kullanılan aletler, fosiller, harita ve uzay fotoğrafları, orman içi haberleşme araçları, tarihi belgeler, albüm ve kitaplar gibi eserler bulunmakta. Müzede önemli fosil koleksiyonu da yer almaktadır. İki milyon yıllık Sekoya Fosili, üç yüz elli milyon yıllık Karbonifer Fosilleri, elli milyon yıllık Sarıçam, Ceviz, Karaçam Ağaç Fosilleri, on dört milyon yıllık Miyosen devri Fauna ve Flora Fosilleri yer almaktadır.
Tarihi Müze, Ormancılığın Türkiye’deki 170 yıllık serüvenini günümüze taşımakta. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.