SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kültür'lü miniklerden habitat çalışması 

Zeynep GÜMÜŞ Nesli tükenmekte olan hayvanların doğal yaşam alanlarına dair araştırma yapan Özel Bursa Kültür Okulları öğrencileri daha sonra

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Kültür'lü miniklerden habitat çalışması 
Zeynep GÜMÜŞ

Nesli tükenmekte olan hayvanların doğal yaşam alanlarına dair araştırma yapan Özel Bursa Kültür Okulları öğrencileri daha sonra edindikleri bilgileri atölye çalışmasında habitat maketleri haline getirdi. 2. sınıf öğrencilerinin Araştırma Atölyesi’nde sosyal araştırma aşamaları üzerinde ekipler halinde çalışıp, sonucunda toplumsal sorumluluk projeleri geliştirmeleri esas alınıyor. Kültürlü öğrenciler atölye çalışmalarında, kendi belirledikleri çevre, sağlık gibi toplumsal konular üzerinde sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeleri ve projelerin sonucunda bilgilendirme afişleri, el ilanları, tiyatro oyunları gibi somut ürünler ortaya koyarak bu konularla ilgili farkındalık oluşturmaya yönelik araştırmalar yapıyorlar.

ÖĞRENCİLER HEYECANLI VE MUTLU ÇALIŞIYOR

Kültür Okulları öğrencisi Elif Dinler, araştırmaları oluştururken çok heyecan duyduğunu ifade ederek “Heyecan, mutluluk, ustalık, komiklik, yardımlaşma hissettim. Bazen ellerimiz kirlendi, ama her zaman güldük, eğlendik. Bugün içimden iyi ki bu kulüpteyim dedim. Bu maketi arkadaşım Eren ile yaptık” dedi. Kağan Yaramış ise, ” Çok heyecanlıydı. Salyangozları yaparken, topraklar erimeye başladığında çok zorlandım ve heyecanlandım. En çok ağaçları yaparken ve boyarken zorlandım. Maketleri yaparken çok eğlendik” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.