SON DAKİKA
Hava Durumu

Algı savaşları!

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2023 22:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2023 22:57

Bu seçim artık algı savaşı ve dış saldırılarla mücadeleye dönüşmüştür. İsveç’in kasıtlı olduğu bariz eylemler izin verip ardından ateşe benzin dökmesi, ABD’li leşkerlerin saldırıları, The Economist ve Stern dergilerinin kapakları ve bilumum kefere medyasının planlı haberlerini gördükten sonra başka türlü düşünmek mümkün olamaz. 


Sayın başkanımız güya seçimde 6’lı masa ile yarışacak ama aslında Batı7ya karşı verilecek bir bağımsızlık savaşı verecek. Bunlara algı yönetimi, ekonomik saldırılar, türlü diplomatik oyunlar ve hatta NATO’dan çıkartılma tehdidi dâhil ancak bunlarla sınırlı değildir. Akla hayale geldik ya da gelmedik her türlü şeytani oyun kâh Batı kâh da onun maşaları tarafından sahneye konulacaktır.


Şimdi Bethesda’daki sözde düşünce kuruluşu, CIA yavrusunun bilgisayarının tavsiye ettiği “Erdoğan aday olamaz!” algısı sahneleniyor. Bunu yaymaya ve kaybedecekleri seçime şaibeli hale getirme gayretindeler. Çünkü anlaşıldığı üzere saldırılar seçimlerden sonra da artarak devam edecektir.


Konunun daha iyi anlaşılması için önce algı nedir onu iyice anlamak gerekir. Bilim adamlarının (Bilim insanı lafını kullanmayacağım. Çünkü bana bilim hayvanı lafını çağrıştırıyor) yaptığı tanım aynen şöyle;


“Algı, beynimizin bir şeyi dikkate almak, anlamak veya yorumlamak için şartlandırıldığı yoldur. Bu yanlış veya eksik bilgilere dayanabilir. Beynimize, sensörlerimizden gelenleri işlemek için gereken malzemeleri sağlar.”


İşte adamların uğraştığı şey bu! İnsanlara istedikleri şeyi yanlış göstermek için kullandıkları yol bu.
Algı yönetimi en büyük silahları şimdilik.


Seçimlerde Sayın Başkanımız tekrar kazanınca çıkıp, “Bu seçim meşru değil” teranesiyle iktidarı devirme gayretine girecekler akılları sıra. Aklı kıt CIA uzmanlarının son tavsiyesi bu.


Adayları kim olacak o bile belli değilken “Erdoğansız seçim” istemeye başladılar.
Adayları belli değil ki açıklasınlar. 
Daha onlara söylenmedi ki!
Bu zavallıların yaptıkları, söyledikleri ve gerçekten ne gibi büyük hasarlar verebilecekleri mutlaka göz önüne alınmalıdır.
Aksi takdirde vakit çok geç olur.
Güneydoğu’da özerk bir Kürt devleti sözü çoktan verildi bile.
Aralarında çıkacak kavgalar ve paylaşmalar da çabası olacaktır. 
Bütün bunlar dış müdahale getirebilmek amacıyla tezgahlanıyor. 
Bunu anlayın ve oyunuzu ona göre verin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.