SON DAKİKA
Hava Durumu

ALKOL SATIŞLARI DURDURULDU

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2020 19:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2020 19:52

         Covid19 ile savaş kapsamında alkol satışları durduruldu. Dükkânlar sadece Pazartesi gününden Perşembe akşamına kadar sabah saat 10 ile akşam saat 6 arasında alkollü içki satışı yapabilecek. Sahiller ve parklar da dâhil olmak üzere halka açık yerlerde alkol tüketimi kesinlikle yasaklandı.

Uzmanlar alkol tüketiminin bağışıklık sistemini düşürmesinin yanı sıra toplantılarda alkol tüketenlerin sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadığını, bunun da Covid19 yayılımını önemli ölçüde arttırdığını belirterek “Bu gibi yerlerde insanlar bir araya geliyor ve hiç önlem almıyorlar. Alkol tüketilen yerlerde yeterli havalandırma ve hijyen önlemleri de yok. Birçok insan bu ‘süper yaygınlaştırıcı’ etkinliklerde alkol alıyor ve buna bağlı olarak önlemlere uymaları da güçleşiyor. Böyle olunca da hastalığı daha çok yayıyorlar.” açıklamasını yaptı.

Heykelciler, CHP’liler ve bilumum Paganlar merak buyurmasınlar efendim. Bu yasak bizde değil. Nüfusunun sadece yüzde 1,5’uğu Müslüman ve ezici çoğunluğunun Hristiyan olduğu Güney Afrika’da… Başkan Cyril Ramaphosa “Şimdi önlem almazsak, hep birlikte bu önlemlere uymazsak çok daha vahim sonuçlar yaşayacağız.” dedi. Güney Afrika’da yaz mevsimi olmasına rağmen tüm sahiller de kapatıldı.

Bir an durup düşünün; bu önlem bizim memlekette alınsa ne olur? Cevabı basit. Başta CHP olmak üzere bütün muhalifler çemkirmeye başlar. Her yerden “Bunlar şeriatı getiriyor!” çığlıkları yükselir. Zaten okyanus ötesinden Covid19 vakalarının artmasına destek verilmesi için talimat gelmiş. Böylece hükumeti düşüreceklerini zannediyor beyinsizler. Bunu da kullanırlar elbet.

Covid19 vakaları artarsa bu hükumet düşmez ama en çok zararı da kendileri görür farkında değil bu ihanet kumkumaları.

Bizde ise bırakın alkol yasağını, Yılbaşı kutlamalarına yasak getirilmesi bile eleştiriliyor. Sanki adamların dini vazgeçilmezi yasaklanıyor. İngiltere Noel’i kısıtladı onu görmezler tabii. Bunların dini “Heykel Dini” olduğu için durum farklı.

Neyse, biz şu alkol yasağına geri dönelim. Bence çok mantıklı bir yasak. Kafayı çeken önlemleri umursamıyor. Bağışıklığın düşmesi de cabası. Daha da ileri gidip sigara yasağı da uygulanmasını isteyeceğim. En çok beni etkiler ama mantıklısı bu. Belirli bir süre alkol ve sigara satışları yasaklansın. Şöyle bir ay falan hiç olmazsa.

Emin olun büyük faydasını görürüz.

Bu arada sosyal medyada birçok kişinin paylaşımında gördüğüm bir mevzu daha var. Yılbaşı kutlaması yaparken yakalanacak olanlara para cezası uygulamanın yanı sıra bir de karantina altına alınmaları tavsiye ediliyor. Gerçekten güzel bir tavsiye.

Yetkililere sesleniyorum; lütfen bu uygulamayı yapın. Şöyle bir on gün karantina yaptırımı da getirin lütfen…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.