“Şeref yoksunu, hain, zalim!”

Türkiye gündemine bomba gibi düşen Fatih Nurullah takma adıyla Uşşaki tarikatı lideri olarak bilinen Eyüp Fatih Şağban, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde müritlerini ağırladığı yazlıkta 12 yaşındaki çocuğu defalarca taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://sehirmedya.com/

Yüz karası olayın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı çok sert bir açıklama yaparak şarlatan sözde şeyhle ilgili, “Çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye iki gündür gündeme bomba gibi düşen yine bir şarlatan sözde şeyhin 12 yaşındaki çocuğa yönelik istismarı ile sarsıldı. Kamuoyunda büyük tepki çeken ve ayrıntıları ortaya çıktıkça daha da iğrençleşen olayın ardından gözaltına alınan şarlatan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DİYANETTEN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığı bu ahlaksızlığı ve iğrençliğin ortaya çıkmasının ardından resmi internet sitesinden çok sert ifadelerin olduğu bir açıklama yaptı. DİB’den yapılan açıklamada bu tür şeref yoksunu, hain ve zalimlerle mücadelenin herkesin vazgeçilmez görevi olduğu vurgulanarak, “Çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir” ifadelerini kullandı.

“HAK ETTİĞİ EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILACAĞINA İNANCIMIZ TAM”

 Uşşaki Tarikatının sözde lideri Fatih Nurullah'ın, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğuna yönelik iddialara Diyanet İşleri Başkanlığı çok sert tepki gösterdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, önceki gün bir ilçemizde yaşandığı medyaya yansıyan ve bir çocuğumuzun istismarı söz konusu olan vahim olayı yakından takip etmekteyiz. Yargıya intikal eden bu olayın adli mercilerce en kısa zamanda tüm yönleriyle aydınlatılacağına ve hak ettiği en ağır cezanın verileceğine olan inancımız tamdır.” denildi.

“ALLAH’IN EN DEĞERLİ EMANETİ ÇOCUKLAR”

Açıklamada, “Bu vesileyle, şu hususları hatırlatmayı bir vazife olarak görüyoruz; Allah’ın bizlere en değerli emaneti olan çocuklarımız, güvenli ve huzurlu bir ortamda büyümeyi, her türlü ihmal ve istismardan korunmayı hak etmektedir. Bu nedenle çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir. İlim ve irfan ile alakası olmadığı halde, kendilerine menfaat devşiren din istismarcılarına karşı da aziz milletimizi bir defa daha uyarıyoruz. Hem dini duygu ve değerlerimizin hem de gözbebeğimiz olan çocuklarımızın istismara karşı korunması için herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz'' ifadelerine yer verildi.

“DEVLETİN KONTROL MEKANİZMASINDA OLALIM”

İki sakal bırakıp cüppe giyerek insanları peşine takan ve her türlü rezilliği yaparak başta yüce İslam dinine zarar veren şarlatanların ardı arkası kesilmiyor adeta.  Geçtiğimiz haftalarda "Devletin kontrol mekanizmalarında olalım" sözleriyle sosyal medyanın gündemine oturan Fatih Nurullah takma adını kullanan ve kamuoyunda "Uşşaki Tarikatı Lideri" olarak bilinen sözde tarikat lideri Eyüp Fatih Şağban, 12 yaşında çocuğa istismarda tutuklandı. Lideri olduğunu söylediği Uşşaki tarikati ise “Şahisla ilgimiz yok” açıklaması yaptı. Tarikattan yapılan açıklamada, “Çeyrek asırdan fazla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten tarikattan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Kendisini her fırsatta vakfımızla ilişkilendirmeye çalışan, sözde 'Uşşaki Tarikatı Lideri' olarak lanse edilmeye çalışılan, ismi İslam ve ahlak dışı haberlerle anılan, devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne karşı cephe almış bir tutum içinde bulunan Fatih Nurullah isimli şahısla ve bu şahsın sözde tarikatıyla hiçbir alakamız yoktur" denildi.

FATİH NURULLAH KİMDİR?

Fatih Nurullah takma adlı Uşşaki tarikatı lideri Eyüp Fatih Şağban, 1962 İstanbul doğumlu. 1973’de Özdemiroğlu İlkokulu’nu, 1976’da Kemal Atatürk Ortaokulu'nu ve 1979’da Haydarpaşa Erkek Lisesi’ni bitirerek aynı yıl İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi bölümüne girdi. Genç yaşlarda güreş sporuyla uğraşan Şağban, 4 çocuk sahibidir.

Alpaslan YILDIZ