
Bursa'daki Murad Hüdavendigâr Camii’nde öğle namazı sonrası gerçekleştirilen anma programında, cami cemaati ve katılımcılar tarafından dualar edildi. Ardından Murad Hüdavendigâr’ın türbesine geçilerek kabri başında Aşr-ı Şerif okundu ve şehit padişahın aziz hatırası için dualar yapıldı.
Anma programına Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Salih Bahadır, Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Gürkan Bilgin, Birlik Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Muhammed Yılmaz ve önceki dönem başkanı Mustafa Bayraktar, Şube Müdürü Ali Orhan, AK Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Akdoğan ile AK Parti Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Ümit İlhan Üstünbaş, Ali Musa Akınoğlu ve Mehmet Arı’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan, Sultan Murad Hüdavendigâr’ın hayatı, seferleri ve şehadeti üzerine bilgilendirici bir konuşma yaptı.
Aşr-ı Şerif tilavetinde bulunan Murad Hüdavendigâr Camii görevlileri Adnan Konuş, Süleyman Çakıcı ve İhsan Alpagut’a; programın düzenlenmesine verdikleri destek ve ikramları dolayısıyla Birlik Vakfı Bursa Şubesi yönetimi ve çalışanlarına teşekkür edildi.
Anma etkinliği, dualar ve manevi atmosfer eşliğinde tamamlandı.