Kâbe Örtüleri Sergisi Büyük İlgi Görüyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Tayyare Kültür Merkezi'nde açılan "Kâbe Örtüleri, sakal-i şerif ve hac hatıraları Sergisi", Ramazan ayı boyunca vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 16:01

Sergide, İstanbul halkından Mekke ve Medine'ye gönderilen hediyeler, surre alayı sandıkları, feraşet çantaları, Kâbe örtüleri, hac hatıraları, sakal-i şerif gibi birçok nadide eser yer alıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da sergiyi ziyaret etti. Aktaş, serginin İslam'a ait mukaddes değerleri tanıma ve özümseme fırsatı sunduğunu ve özellikle yeni nesiller için önemli olduğunu söyledi.

Sergide Kral Abdülaziz zamanında Mekke'de son kez üretilen kırmızı renkli ipek örtü parçası, Peygamber Efendimizin kabr-i şeriflerinin duvarlarını süsleyen yeşil renkli örtü parçası gibi birçok kıymetli eser bulunuyor.

Sergi 5 Nisan'a kadar açık kalacak.

(Sema Yüksel Güngörmez)