Köfteci Yusuf'a siber saldırı: Sistem çöktü hackerler milyon dolar istiyor

Bursa'da doğup Türkiye'nin dört yanına yayılan Köfteci Yusuf siber korsanların saldırısına uğradı. Sisteme sızıp tüm verileri çalan siber korsanlar, veriler için astronomik rakamlar istiyor. 

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2026 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2026 20:19

Geçtiğimiz cuma günü saldırıya uğrayan Köfteci Yusuf'un tüm verileri çalındı. Ülke genelinde yüzlerce şubesi olan firmada sistemler çalışmıyor. Yurtdışı kaynaklı saldırının ardından lojistik, sevkiyat satış gibi hayati birimlerde büyük sorunlar yaşanırken, Köfteci Yusuf'un milyon dolarlara varan zararla karşı karşıya olduğu söyleniyor.

Siber korsanların taleplerini kabul etmeyen şirket sunucularını yenileme kararı alırken, şirketin zamanında bu tür önlemleri almakta geciktiği için bu olayla karşılaştığı bildirildi. Yeniden sistem kurmak için harekete geçen şirketin zararı her geçen gün arttığı söyleniyor.

(Alpaslan Yıldız)