Kurtulmuş: 'Yoğun bir mücadele veriliyor'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bir taraftan terör örgütü mensuplarıyla sivil vatandaşı ayırt etme konusunda, diğer taraftan da bu mücadelede

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2016 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2016 12:26
https://sehirmedya.com/
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bir taraftan terör örgütü mensuplarıyla sivil vatandaşı ayırt etme konusunda, diğer taraftan da bu mücadelede hukuk içinde kalınması için azami gayret sarf ediliyor" dedi.    

Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. Basın özgürlüğüyle ilgili eleştiriler olduğunu anımsatan Kurtulmuş, bugün Türkiye'de hangi siyasi görüşten olursa olsun kendisine yakın radyo ve televizyonların bulunduğunu, 1500'ün üzerinde radyo ve televizyonun yayın yaptığını, bununla ilgili kimsenin de şu ya da bu görüşte yayınları yapmasını engelleyecek mevzuat olmadığını söyledi. Gazetecilerin yargılanma süreçlerinde aslolan hususun tutuksuz yargılanma olduğunu ifade ettiklerini anımsatan Kurtulmuş, tutuklanmarıyla ilgili kararın hükümet tarafından değil yargı organları tarafından verildiğini söyledi. Siyasi partilerin grup toplantılarıyla ilgili, partilerin Meclisteki sandalye sayılarına göre TRT'nin bir yaklaşımının olduğunu belirten Kurtulmuş, AK Parti'nin grup toplantılarının yaklaşık 60 dakika, CHP'nin 20-25 dakika, MHP'nin 10-15 dakika arası, HDP'nin de 10 dakika verildiğini söyledi.

YOĞUN BİR MÜCADELE VERİLİYOR

Kurtulmuş, terör konusuna ilişkin olarak da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çok yoğun bir mücadele verildiğini, ülkenin birliğinin bütünlüğünün sağlanması, terör örgütünün tamamen etkisiz hale getirilmesi için 4 ana birimin yüksek bir koordinasyon içerisinde hareket ettiğini söyledi. Kurtulmuş, "Ancak zaman zaman bu birimler içinde kontrolsüz bazı işler de oluyor. Mesela, Silopi'de bir teröristin cenazesinin polislerden bir kısmı tarafından yerde sürüklenmesi tam manasıyla bir skandaldı. Bununla ilgili 4 emniyet görevlisi hakkında açığa alınma kararı verildi. Bir taraftan terör örgütü mensuplarıyla sivil vatandaşı ayırt etme konusunda azami gayret sarf ediliyor. Diğer taraftan da bu mücadelede hukuk içerisinde kalınması için azami gayret sarf ediliyor. Bu gayretlere rağmen kontrol dışı olan hareketler konusunda da ilgili birimler soruşturmalar açıyor" diye konuştu.