SON DAKİKA
Hava Durumu

Arınç duvara tosladı

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2020 23:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2020 23:53

Bülent Arınç zaman içinde yaptığı açıklamalarla dikkat çeken bir isim. Bu defa da manidar bir zamanlamayla bazı açıklamalar yaptı. Ak Parti ve Sayın Başkanımızı destekleyenler onun bu tip çıkışlarına tepkili olsalar dahi alışkındılar. Ne var ki, bu defa açıklamalarda verilen mesajların konsepti diğerlerinden farklı, mesajlar diğerlerinden bir tık daha rahatsız ediciydi. Üstelik tam da yargıda reformun konuşulduğu bir zamanda verilen bir mesajdı bu. 
Bir istişare kurulu üyesi çıkıp Demirtaş’ı destekliyor, “Selahattin Demirtaş’ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı ‘Devran’ isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun. Ben korona süreci içinde bunu okudum. Belki Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi değiştirmeyeceksiniz ama ve Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmalar üzerinde kafanızda çok şeyler değişecek.” sözleriyle, nalına mıhına gibi görünse de, aslında Demirtaş’a methiyeler düzüyordu. 
Çok tartışılan Kavala’ya da bir destek vardı bu açıklamalarda. Ak Parti kurucusu, istişare kurulu üyesi sıfatlarıyla ortaya çıkmış “Hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda ‘Çocuk bile yazmaz bunu’ dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti, çıkması lazım.” diyordu Arınç.
Geçmişteki çıkışları karşısında Sayın Başkanımızın neden bir şey söylemediğine kafa yorup onu eleştirenler bu defaki çıkış karşısında iyiden iyiye üzülüyor, Sayın Başkanımızın bu sefer de sessiz kalacağını düşündüklerinden pek yüksek sesle olmasa da tepki vermeye başlıyorlardı.
Zamanlaması ve özenle seçildiği anlaşılan bu laflarıyla rahatsızlığa neden olan Bülent Arınç’a bir cevap verilmeyeceğini düşünenler bu defa fena yanıldı. Sayın Başkanımız önce “Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz.” diye başladı ve ardından noktayı “Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi açıklamaları hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez.” diyerek koydu.
Şimdi akla gelen soru şudur; Arınç bu lafları böyle bir zamanlamayla kendi başına mı söyledi yoksa işin içinde başkaları da var mı?
Komplo teorisi üretmek isteyenler için meydan boş. İstediğiniz kadar spekülasyon yapabilir, bu duruma anlam üzerine anlam yükleyebilirsiniz. Diğer yandan Arınç’ın bu çıkışı kendiliğinden yaptığını da savunup, bunu desteklemek için ise “Gündemde kalmak istiyor. Kendisine bir önem atfedilmesi için mücadele veriyor.” argümanını kullanabilirsiniz.
Bu minvalde savunduğunuz fikir her ne olursa olsun, orada gerçekten ne yapılmak istenmiş olursa olsun, Sayın Başkanımız yerinde bir müdahale ile bunu tam zamanında savuşturmuştur. 
Başka da yorum yapmak gerekmez.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.