SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçlı saldırgan için istenen ceza belli oldu

Ataşehir'de Başak Cengiz'in kılıçla öldürülmesine ilişkin davada mütalaasını açıklayan savcılık, sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2022 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2022 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kılıçlı saldırgan için istenen ceza belli oldu

İstanbul Ataşehir’de 9 Kasım 2021 tarihinde 28 yaşındaki mimar Başak Cengiz’i yolda yürüdüğü sırada samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz’un "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılandığı davanın ikinci celsesi yapıldı.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Can Göktuğ Boz, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, Başak Cengiz’in ailesi ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. 

Mütalaa açıklandı

Savcı, ikinci kez hakim karşısına çıkan Can Göktuğ Boz hakkında mütalaasını açıkladı.

Canavarca hisle, eziyet çektirerek ve kasten öldürme, silahla tehdit ve bıçak taşıma eylemleri sebebiyle sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Herhangi bir ceza indirimi uygulanmamasını istedi.

Duruşma 22 Nisan Cuma gününe ertelendi.

Can Göktuğ Boz, daha önceki ifadesinde Cengiz'i öldürmesinin belli bir sebebi olmadığını, onu zayıf gördüğü için seçtiğini söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.