SON DAKİKA
Hava Durumu

Mersin'de polisevine terör saldırısı: 22 kişi gözaltında

Mersin'in Mezitli ilçesinde 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polis memurunun da yaralandığı polisevine düzenlenen terör saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 22 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Bedrettin Güneş'in de yer aldığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2022 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2022 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mersin'de polisevine terör saldırısı: 22 kişi gözaltında

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 26 Eylül'deki saldırıyla bağlantılı oldukları iddia edilen zanlıları yakalamaya yönelik çalışma başlatıldı.

MBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı da gözaltına alınanlar arasında

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışma yapıldı.

Bu kapsamda, PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları ileri sürülen, aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Güneş ve 17 belediye çalışanın da olduğu 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Kimlikleri ve adresleri tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik özel harekat polislerinin de desteğiyle operasyon başlatıldı.

Operasyonda Bedrettin Güneş'in de aralarında olduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Polisin zanlıları yakalamaya yönelik çalışması ve gözaltındaki şüphelilerin adreslerindeki aramalar sürüyor.

1 polis şehit düştü, 1 polis de yaralandı

Mersin'de iki kadın terörist tarafından polisevine düzenlenen saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit olmuş, bir polis de yaralanmıştı. Kurşun isabet eden bir kadın ile yüksekten atlayan 2 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren teröristler, üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu ölmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.