SON DAKİKA
Hava Durumu

MİT'ten PKK'ya ağır darbe: Terörist Süleyman Orhan etkisiz hale getirildi

MİT'in operasyonuyla Suriye sınırındaki bombalı eylemlerin sorumlusu PKK/YPG'li terörist "Hebat Gever" kod adlı Süleyman Orhan etkisiz hale getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2022 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2022 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
MİT'ten PKK'ya ağır darbe: Terörist Süleyman Orhan etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye sınırında yapılan bombalı eylemlerden sorumlu PKK/YPG’li terörist "Hebat Gever" kod adlı Süleyman Orhan'ı etkisiz hale getirdi.

Terörist Süleyman Orhan'ın, 8 Ocak 2022 tarihinde Şanlıurfa/Akçakale sınır hattında askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi olayının talimatını verdiği öğrenildi.

9 askerimizin şehit olduğu saldırıların planlayıcısı

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Resulayn’da 6, Tel Abyad-Suluk beldesinde 3 Türk askerinin şehit edildiği saldırıların talimatlarını veren kişi de PKK/YPG’li Süleyman Orhan'dı.

Eylem hazırlığındayken etkisiz hale getirildi

MİT, saha istihbaratı ile yerini belirlediği terörist Orhan ve korumasını, Amude bölgesinden ülkemize yönelik yeni bir eylem planlaması yaptığı esnada etkisiz hale getirdi.

Uzmanlar, PKK/YPG mensubu "Hebat Gever" kod adlı Orhan'ın etksizi hale gelmesiyle PKK’nın Suriye’deki istihbarat yapılanması ile eylem gücüne çok önemli bir darbe vurulduğunu belirtiyorlar.

Diğer taraftan PKK/YPG’nin, "Hebat Gever"in Haseke’de DEAŞ ile mücadele sırasında öldüğüne dair yalan haber yaptırdığı, bununla batılı ülkelerin kamuoyunda popülerlik kazanmaya amaçladığı da bildiriliyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.