SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahar bitti, alerjiler sürüyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2022 20:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 20:54

Özellikle çocukların fazlaca sıkıntı yaşadıkları polen alerjisi, genel görüşün aksine sadece bahar aylarında görülen bir hastalık değil; polen alerjisi yaz aylarında da etkisini sürdürüyor. Biz annelere de çocuklarımızı korumak için daha dikkatli olmak düşüyor. 


Evet, anneler olarak hepimiz dikkat ediyoruz, özen gösteriyoruz, gerek aile büyüklerimizden aktarılmış geleneksel bilgiler gerekse annelik hissiyle hepimizin uyguladığı doğrular var. Bunları tümüyle reddetmek mümkün değil elbette, ancak uygulamalarımızla ilgili bir hekim görüşü almak en doğrusu olacaktır. 


Her anne-çocuk- hekim görüşmesinin o duruma özel önerileri olabilir ancak ben sizlere hekimlerin bu konuda ele aldığı genel bilgi ve önerileri aktarmak isterim. Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya’nın tüm ebeveynlere rehber olacak nitelikte önerileri şöyle: 
Sabahları 05:00-10:00 saatleri arasında  evin   kapı  ve pencereleri ile seyahat sırasında arabanın camlarını  açık tutmak, çocuğu bu saatlerde uzun süreli dışarıya çıkarmak, açık havada  yoğun polen   olduğu için polene maruziyeti   artırıyor. 


Polenlerin  yoğun olduğu saatlerde  çocuğun çamaşırlarını açık havada  kurutmak da yapılan önemli hatalardan biri. Bunun nedeni ise polenlerin çamaşırlara yapışarak alerjik reaksiyonlar oluşturabilmeleri. Çamaşırlarınızı polenlerin yoğun olduğu saatlerde evde kurutmaya özen gösterin. 
Gün bitiminde ellerin, yüzün,  gözlerin ve  burnun yıkanmaması, aynı  elbiselerin   giyilmeye  devam  edilmesi de polenlerin  vücutta   uzun  süre kalmalarına neden olabiliyor. 


Yağmurdan hemen  sonra   çocuğu   açık havaya çıkarmamak gerekiyor.   Zira, yağmur  sırasında  havada   polen  sayısı  azalsa   da  sonrasında sayısı aniden yükselebiliyor. Bu nedenle çocuğunuzu mümkünse yağmurdan bir saat sonra dışarıya çıkarın. 


Güneş ışınlarının yeryüzüne en dik geldiği 10:00-16:00 saatleri arasında çocuğun dışarıda olması güneş alerjisine sebebiyet verebiliyor. Dolayısıyla bu saatlerde mümkünse dışarıya çıkarmayın, mecbursanız  vücudunu kapatan ince ve uzun kollu kıyafetler giydirin. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.