SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayramları, bayramlardan uzağa taşımayalım…

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2022 20:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2022 20:21

Ne yazık ki bizim ülkemizde gerek dini gerekse resmi bayramlarda özellikle siyasi parti ve protokolün katıldığı bayramlaşma törenleri bir boy gösterme, bir öne çıkayım kaygısının ve telaşının yaşandığı organizasyonlardır maalesef.


Oysa adı üstünde bayram. İnsanlar bir araya gelerek bayramlaşır, iki lafın belini kırar, iki sohbet edip, bayramın mutluluğunu yaşarlar. 
Özellikle siyasi partilerin bayramlaşmaları ne yazık ki bayramın coşkusundan çok kişilerin şovundan ileriye gitmeyen, öne çıkma kaygılarının ve mesaj kaygısının ön plana çıktığı, bayramın ruhundan uzak, kişisel egolar ve kişisel hesapların sahne aldığı organizasyonlar haline geldi. 
Muhalefet partilerini bir kenara bırakarak AK Parti Bursa bayramlaşması örneğinden hareketle, bu tutum ve davranışların fayda zararına bakmakta yarar görüyorum. 


AK Parti’nin Bayramlaşması uzun zamandır Merinos’ta yapılıyor bu bayramda aynı yerde yapıldı. 
AK Parti hemen hemen tam kadro ordaydı. Konuşmacı seçimine sonra geleceğiz ama önce şunu ifade etmekte yarar var. Bayramlaşma iyi dileklerin iletişmesinden ibaretti. Ya da öyle olmalıdır. Siyaset her gün olan bir şey ve hiç olmazsa bayramlaşmalar kucaklayıcı olmak durumundadır. 
Eski siyasetçilerin kendini gösterme, mevcutların boy verme, niyetlilerin göze girme, rol kapma platformu olmaktan çıkarılarak, gerçek anlamda birlik ve beraberliğin gösterildiği, kucaklaşmanın yaşandığı platformlara dönüşmesi oldukça önemlidir. 


Şimdiki bayramlaşmalar ne yazık ki eskilerin kendilerini ifade etme ve yeniden gündeme gelme alanlarına, mevcutların boy gösterme, kalanların da yer tutma kaygısıyla ruhundan uzaklaşıyor. 


Bayramlaşmalar birilerine laf atma ya da sokuşturma, kendini hatırlatarak gösteri yapma alanına dönüşmüş durumunda. 
Oysa her şey yerli yerinde olsa çok daha güzel olmaz mı? 


Mesela İl danışma toplantılarında isteyen herkese söz verilerek eteğindeki taşları dökmesine müsaade edilse, gerekirse kavgalar orada yapılsa, zaten onun için var değil bu organizasyonlar? 


Çok daha iyi olmaz mı?


Bayram da uzayan konuşmalar, hamaset dolu ifadeler, laf sokuşturmalar, laf atmalar vs. Bayramın ruhundan uzak, sadece fırsat bu fırsat kendimi göstereyim edaları. Konuşmacıların nasıl belirlendiğini bilmem. 


Ancak önerim İl Başkanı, Ankara Genel Merkez Temsilcisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı kısa konuşmalarla sadece bayram kutlasa ve oraya gelen insanların arasına karışsa herkes ve bayramlaşa. Zaten herkesin işi gücü bayram telaşı var.


Orada uzun süre insanlar beklemese, bayramlaşıp işlerine güçlerine dönse daha iyi olmaz mı? 


Ve bir önerim daha var.

Siyasiler, belli bir programla mahallelerde bayramlaşmalara katılsa, salonlarda mono programlar yerine. STK yönetimleriyle ya da belli grup temsilcileriyle zaten yıl içende zaman zaman bir araya geliyorlar. Aslolan vatandaşla bayramlaşmak olmalı. Kurban Bayramı sabahı kesim yerlerini ziyaret etseler orada vatandaşla bayramlaşsalar, gün içinde mahalleleri dolaşsalar çok daha güzel olmaz mı?


Her şeyin hızla bozulduğu dünyada AK Parti milletinin değerlerine sıkı sıkıya bağlanmak durumunda. Hesap kitap yapmadan doğruların peşinde olmak durumunda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi yalnız kalsa bile doğruları haykırmaktan geri kalmayanların, cesaretle ve korkusuzca seslerini yükselttiği yerinden uzaklaşmamak durumunda. 


Ve bir parantez de Faruk Çelik Beye açalım. Çok değil iki ay önce Ramazan Bayramı bayramlaşma programında, net bir şekilde Bursa milletvekillerine seslenerek Ankara’da çalışmalarınızla sahada bize sorulan soruları azaltın demişti. Konuşmayı bir kez daha dinledim. 


Bursa milletvekillerine oldukça üst perdeden sesleniyor. Aradan iki ay geçti ve bu kez Kurban Bayramı programında yine aynı konuya geliyor ancak önemli bir farkla. 


Sahada soruların azalması için Bakanların, genel müdürlerin bu soruları azaltması gerektiğini ifade ediyor. Milletvekillerini bu kez işe katmıyor. Ve sahadaki sorunların azaldığını söylüyor. Faruk Bey, siyasi manevraları çok iyi yapan isimlerden biri. Ancak aradan geçen iki ayda ne oldu da ya da ne değişti de sorular azaldı bununla ilgili biç açıklama yapmadı. 


Tabi konuşmasında yer alan bir konuyu daha anlamadık. Bayramlaşmalarda Ankara’da siyasi partilerin birbirlerine rezerv koyduklarını ve birçok partinin birbiriyle bayramlaşmadığını ifade etti Faruk Çelik Bey. Bursa’da bir sorun olmadığını ifade etti. Ancak Ankara ile Bursa’daki tavrın farklı olduğu izlenimine kapılmadık açıkçası. Yani partiler Ankara’da koydukları rezervi yerelde de koyuyorlar. Faruk Çelik beye saygıda kusur etmiyor olmaları dışında. 


Bayramları bayramdan uzağa taşımayalım. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.