SON DAKİKA
Hava Durumu

BBC VE ERMENİLERİN BÜYÜK OYUNU!

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2021 21:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2021 21:39

BBC World News kanalı son üç-dört gündür büyük bir oyunu sahneliyor. Bu sinsi oyunun amacı Ermenistan’ın Karabağ’ı tekrar ele geçirmesini sağlamak. Ne yapmak istediklerini ve bu büyük tezgâhı anlatalım; 


BBC üç-dört gündür bir sözde haberi döndürüp döndürüp yayınlıyor. Azerbaycan’daki halkın durumu anlatılıyormuş gibi yapılıyor başta. Azeri bir aileyi konuşturuyorlar. İlk haberde bu kadar çok konuşturmuyorlardı gerçi. Sonra baktılar ki durum çok aşikâr, onları biraz daha fazla konuşturmaya başladılar. Eve dönüşlerini anlatıyorlar. Ne kadar masumane değil mi?


Kuzu postuna bürünmüş kurt oyunu sonra çıkıyor ortaya. Hemen ardından bir Ermeni aile konuşturuluyor. İlk bakışta bu da masum görünüyor. Ancak, işin aslı hiç de öyle değil. Bu aile bir kiliseden bahsediyor. Bölgeyi terk ederlerken sapasağlam duran bir kiliseden. Sonra BBC muhabirleri bu kilisenin peşine düşüyor. Sözde sapasağlam olan kilisenin yerinde yeller esiyor.


Öyle bir kurgulamışlar ki haberi, sanki gizli çekimler yapmışlar, ellerindeki delili gizleyerek bulmuşlar kilisenin yerini. Muhabir görüntülerle ispat etmeye çalışıyor. Sonra Ermeni yetkililerle yapılan röportajlar geliyor.


Şimdi sıkı durun, objektif habercilik abidesi! BBC burada bir yorum yapıyor, “Azeriler dokunmamaya söz verdikleri kiliseyi yıktı!” hemen ardından da ekliyor; “Bu bir savaş suçudur!”


Sonrasında verip veriştiriyor; “Azerbaycan bu savaşı Türklerin dronları sayesinde kazandı.” diyor muhabir. Ardından ekliyor; “Rusya verdiği sözleri tutmayıp Ermenistan’a yardım etmedi. Onlara sırtını döndü.” gibi bir yorum geliyor ardından.


Gelelim oynanan oyuna…
Bu yorumun ardından söyledikleri aynen şu:
“Savaş suçu işleyen Azerbaycan’a gereğinden fazla toprak verildi. Bu Rusya’nın Ermenileri yolda bırakması sonucu gerçekleşti. Ermeniler, savaş suçuyla alınan topraklara tekrar geri dönecekleri günü bekliyor.”
Amaç uluslararası dava açıp Karabağ’ı geri almak. Algı yönetimi bu yönde yapılıyor. Haber dönüyor ha dönüyor…
Bunun karşılığında ne yapılıyor?
Orasını bilemiyorum.
Tek bildiğim bir şeyler yapılmalı.
BBC Türkiye hakkında da benzer tezgâhlar hazırlayıp sunuyor.
Aman dikkat!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.