SON DAKİKA
Hava Durumu

Belediyeler ve tarım!

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2022 20:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2022 20:34

Son dönemde özellikle belediyelerin tarımsal üretim ve tarıma yönelik önemli projelerini takip ediyoruz. 


Belediye beşikten mezara insan hayatının her anında hizmet demek aynı zamanda. Yani hayatın içinde ne varsa belediyenin hizmet ağında da o olacak. 
Son yıllarda belediyelerin tarım alanında üreticilere verdiği destekler hızlı bir şekilde artıyor. Üstelik hem iktidar hem muhalefet partisi belediyeleri farklı oralarda olsa da bu alanda insanlara yardımcı oluyor. 


Bursa’da da belediyelerin önemli girişimler ve destekler sağladıklarını biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi, Tarım AŞ ve BESAŞ aracılığı ile zaten yıllardır önemli katkı sağlarken, Kırsal Kalkınma birimleriyle de desteğini hızla artıyıyor. 


Tarım aletleri, tohum fide ve ağaç desteğinin yanı sıra vatandaşlardan gelen her türlü istek karşılanmaya çalışılıyor. Yenişehir Belediyesi, Yıldırım, Karacabey, Kestel, Gürsu, Gemlik, Mustafakemalpaşa ve Nilüfer Belediyeleri de gözle görülür projeler üretiyor. 


İlaçlamadan, sulamaya, tohumdan gideye verilen bu desteklerle Bursa tarımı gerçekten ileriye gidiyor ve bu doğru adımları atan belediyeleri de kutlamak gerek. 
Bazen sadece eleştirmek yerine adım atmak oldukça önemli. Bu noktada da belediyelerin farklı illerde önemli çalışmaları oluyor. Hem tarım destekleniyor hem de sosyal projeler çıkıyor ortaya. Mesela kendi arazilerini eken belediyeler var. Elde ettiklerini fakir fukaraya veriyor, Yine tohum üretip, gübre üretip çiftçiye veren belediyeler var. 


Kalkınacaksak el birliği ile hep beraber kalkınacağız. Büyüyeceksek el ele verip büyüyeceğiz. Bu anlamda yapılan bu çalışmaları alkışlıyoruz. Üretim için atılan her adım ülkenin geleceği için büyük bir adım oluyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.