SON DAKİKA
Hava Durumu

Bizim muhalefet vatana muhalif!

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2023 22:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2023 22:58

Adza Ali Pulat Adlı birinin Facebook paylaşımı dikkatimi çekti. Ne güzel yazmış. Sizlerle de paylaşmak istedim. Aşağıda aynen iktibas ediyorum;
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaları, açıklama saatleriyle birlikte yazdım.(İlgilenenler için)
Pazar gecesi aldığı alkolün etkisiyle sızan ve os…os…a yataklarında yatan,uyandıkları andan itibaren de '' devlet nerede'' diye böğüren çapsız/kifayetsiz/beceriksiz siyasilerle,fondaş gazetecileri hayretle takip ediyorum.
Bu büyük felakette ülkeyi bu zihniyetin yönettiğini düşündüm bir an, irkildim. Allah etmeye...
Cumhurbaşkanlığı açıklaması
6 Şubat, saat 05:37 (Deprem saati 04:17)
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir.
Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. 
Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Cumhurbaşkanlığı açıklaması
6 Şubat, saat 13.57 (Deprem saati 04:17)
Devletimiz deprem anından itibaren tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir. Valiliklerimiz kendi illerindeki tüm imkânları derhal seferber etmiştir. 
Depremden etkilenen 10 ilimize mevcut valilerimizle birlikte çalışacak 10 vali daha görevlendirilmiştir.
AFAD ve Kızılay gibi doğrudan afet görevi olan kurumlarımız, ekiplerini bölgeye göndermişlerdir. 
Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve belediyelerimiz başta olmak üzere afet çalışmaları konusunda altyapısı ve eğitimi olan birimlere sahip kurumlarımız göreve çağrılmıştır.
Halihazırda 9 bin personel arama-kurtarma çalışması yürütmekte, deprem bölgesine dışarıdan ulaşanlarla bu sayı sürekli artmaktadır. 
Yıkılan binalarda kalan vatandaşlarımızın tespiti ve kurtarma faaliyetleri kesintisiz şekilde sürmektedir.
Yakın yerlerden başlayarak ülkemizin dört bir yanından deprem bölgesine arama-kurtarma ekipleri ve ekipmanları, yardım malzemeleri sevk edildi ve sevk ediliyor. 
AFAD tarafından yapılan planlamaya göre yönlendirilen ekiplere vatandaşlarımız da yardımcı oluyor. 
Böyle dönemlerde ulaşımın ve iletişimin sağlıklı yürütülmesi büyük önem taşıyor. Bunun için bilhassa enkaz bölgelerine giden yolların açık tutulması, iletişim araçlarının sadece zorunlu durumlarda kullanılması gerekiyor. 
Uluslararası yardımlar için de ülkemizle temaslar kurulmaya başlanmıştır. NATO ve Avrupa Birliği yanında 45 ülkenin yardım teklifleri tarafımıza ulaşmıştır. 
Ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik içinde inşallah bu felaket günlerini de geride bırakacağız. 
Gün tek yürek, tek bilek olma günüdür...
Cumhurbaşkanlığı açıklaması
6 Şubat, saat 20:37
6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir.
Cumhurbaşkanlığı açıklaması
7 Şubat, saat 15:02
Depremin yaşandığı 10 ilimizi genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. 
Arama-kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için, Anayasa’nın 119’uncu maddesi uyarınca 10 ilimizde 3 ay Olağanüstü Hal ilan etme kararı aldık.
Bu arada BBC imana geldi. Son yaptıkları yayında aynen şöyle dediler:
“Türkiye’de çok güçlü bir hükümet var. Vatandaşlarına anında etkin olarak yetişiyorlar. Oysa Suriye’de durum içler acısı.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.