SON DAKİKA
Hava Durumu

BTÜ rektörlüğü için geri sayım

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2022 20:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2022 20:49

Kuruluşunun üzerinden henüz 11 yıl geçmesine rağmen başarılarıyla önemli mesafe kaydeden Bursa Teknik Üniversitesi’nde başarının altında imzası olanlardan biri şüphesiz Rektör Prof. Dr. Arif Karademir. 


Rektör hoca görev yaptığı süre içerisinde önemli işlere imza atarken, tüm manipülasyonlara rağmen yönettiği üniversiteyi bir çok alanda örnek hale getirdi. Ancak Karademir’in görev süresi Aralık ayı itibariyle sona eriyor. O nedenle YÖK rektörlük başvurularını aldı. 


Bursa Teknik Üniversitesi için birçok başvuru olduğunu öğrendik. Üniversite içinden Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sami İmamoğlu ve Prof. Dr. Beyhan Bayhan ile  Prof. Dr. Mehmet İşleyen, Prof Dr. Yusuf Ali Kara başvuru yaptılar. 


Özellikle Sami İmamoğlu’nun bilgi birikim ve tecrübesi ile göreve yakın isimlerden biri olduğu ifade ediliyor. Yine BUÜ’den Prof. Dr. Mehmet Karahan rektörlük için başvuru yapan isimler arasında. 


Pek tabi ki aday olan hocaların tümü Bursa Teknik Üniversitesi’nde görevi teslim alıp en ileriye götürmenin mücadelesini verecekler. Hepsi de birbirinden kıymetli hocalar. 


Adaylardan biri olan ve mülakata çağrılan isimlerden biri olan Bursa Uludağ Üniversitesi’nde önemli görevler yapan ve önemli projelere imza atan Prof. Dr. Mehmet Karahan. 


Prof. Karahan, BTSO Eğitim Vakfı BUTGEM’de de önemli projelere de imza atan bir isim. BUTGEM bünyesinde yapılan ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından desteklenen büyük bütçeli bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında da dezavantajlı bireylerin mesleki eğitim almaları ve iş hayatına entegre edilmeleri projesinde önemli başarı kazandı. 


Rektör Karademir yönetiminde önemli mesafe kaydeden ve hızla kendine yer edinen Bursa Teknik Üniversitesi’nin yeni gelecek rektörüyle bu süreci devam ettirip, çok daha önemli başarılara imza atacağını düşünüyoruz. Rektör Karademir’in tüm algı operasyonlarına rağmen başarıyla BTÜ’yü ileriye taşıdığını da aktarmış olalım. 


BTÜ rektörlüğü için artık mülakat vakti. Bakalım her geçen gün büyüyen ve başarılarıyla adından bahsettiren Bursa Teknik Üniversitesi’nin yeni rektörü kim olacak? 


Seçilecek rektör Bursa’nın gelişiminde de önemli rol oynayan üniversite ayağının daha da güçlenmesi için büyük önem taşıyor. Bursa, üniversiteleriyle de iddiasını ortaya koyma noktasında aldığı ivmeyi daha ileriye taşımalı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.