SON DAKİKA
Hava Durumu

BU İŞ GENELGEYLE OLMUYOR!

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2021 21:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2021 21:05

Aklı başında olduğunu düşündüğümüz insanların bile idrak edemediği bir musibet bu başımızdaki. Sokağa adım attığınızda risk başlıyor ve siz o sokağa adım atmak mecburiyetindesiniz. Bırakın maske takmayı en basit hijyen kurallarına bile uymuyor bu millet. 


Sözde eğitimli, entelektüel taifesinden tutun da mütedeyyin namazında abdestindekiler bile uymuyor. Biri entel, Ahmet Kaya’nın “Pasaklı” olarak değiştirdiği, Can Yücel’in “Sidikli kontes” şiirine özeniyor sanki. Ellerini iki gün üst üste yıkamadığı oluyor. Öbürü kendini ehli iman taifesinden gördüğü için, arada hafif gaz kaçırmış bile olsa abdest tazelemeden beş vakit namaza duruyor, el yıkama onda da hak getire. Ayşegül Hanım manavda komşusu Nesibe Hanım ile dip dibe, marul seçiyor, maskeler burunları kapatmıyor. Ciks kız Ecem ruju bozulacak diye maskeyi çenede taşıyor. Şadiye abla soyduğu patatesleri yıkarken aradan el yıkama işini de çıkarmış oluyor o kadar.


Mektep medrese görmüş adamlar bu musibetin bir komplo teorisi olduğuna inanıyor. Bakmayın, dünyanın düz olduğuna inanan beyinsiz de var, Aya gidilemeyeceğine inanan meczup da. O yüzden bunların esamisi okunmasa yeridir…


Lokantacı, kafeteryacı esnaf para kazanma derdinde. Böyle giderse hastanelere paket servisle iktifa edecekler haberleri yok. Yoğun bakıma ekmek arası döner sokmuyorlar zaten. Adamların derdi günü Ramazan ayında kapanma. Belki kıskançlık diyeceksiniz, onlar “eşitlik ilkesi” diye adlandırıyor, kafayı iftarlara takmışlar. Haklı oldukları bir nokta var farklı sebeplerle de olsa. Beş yıldızlı otellerde toplu iftarlar verilecek mi? Malumunuz oteller bu restoran işinden sıyırıyor paçayı. Kitabına uydurup beş günlük rezervasyon yaptırmış gösterilen leşkerler bu restoranlarda vur patlasın, çal oynasın yemekten yemeğe koşuyor. Kimi buna bile tenezzül etmiyor, gidip yiyor yemeğini.


Bu otel restoranlarının durumu ne olacak? Genelgeyle toplu iftar ve sahur yasaklanacak mı acaba? Yoksa haksızlık bu alanda devam edecek ve virüs böylece yayılacak mı? Hep beraber göreceğiz…


Bütün bunları geçtik. Günlerden Pazar, havada güneş ve gündemde sokağa çıkma yasağı var. Adam toplamış çoluğu çocuğu bir sahile çöreklenmiş piknik yapıyor. Geçtik koronayı, 12 yaşındaki oğlu buz gibi suda yüzüyor. Zatürre bari olmasa. Polis aracı üç beş kere geçiyor ama bunlara dokunmuyor. Artık kimse, neciyse? Neden ve nasılsa. 12 kilometre yol gidiyorsunuz taksiyle bir Allah’ın kulu durdurup da sormuyor bu yasakta ne işin var sokaklarda? diye. Taksici “Gevşek bırakıyorlar abi.” diyor.


Hastaneler talebe cevap veremeyene, ölü sayıları iyice artana kadar böyle sürüp gidecek bu.


Sonra da soracağız; “Neden bizim şehir kırmızıya döndü acaba?” diye.


Olan insanımıza olacak… 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.