SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu Ramazan gerçekten ruhu ile gelsin!

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2023 22:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 22:31

Bereketin, huzurun ayı, rahmetin yeryüzüne yağacağı ay olan Ramazan geliyor bir hafta bile yok artık. Berekettir Ramazan, rahmettir. Bu Ramazan çok daha fazla iyiliğe, çok daha fazla paylaşıma ihtiyaç var. 


Milletleri millet yapan özelliklerden birisi dayanışma ruhu. Bu sene ekmeğimizi, soframızı afet bölgelerindeki kardeşlerimizle paylaşmak Ramazan ruhuna en iyi cevap vermek olur. Bu yıl belediyeler normal ramazan çadırları dışındaki tüm iftar programlarını afet bölgesine kaydırmalı, dahası şirketler de onu yapmalı. 
Bu ülkede afetler nedeniyle zorda olan insanlarımız, ilgile, şefkate ihtiyacı olan insanlarımız varken, öyle kuş sütü eksik olmayan iftar sofraları milletin vicdanını yaralar, kalbini kırar. 


Bu yıl için gerek belediyeler gerek şirketler gerekse vatandaşlar bireysel olarak Ramazan yardımlarını Bursa’daki ihtiyaç sahiplerine yapacakları yardımlardan eksiltmeden belki ikiye katlayarak afet bölgesine gönderebilir. Verenden eksilmez. 


Bu sene Ramazan’ı tam da ruhuna yakışır şekilde yaşamanın fırsatı. Bir tas çorbanın doyuramayacağı karın yoktur, ikinci tası zorda olan kardeşlerimize ulaştırmanın manevi huzuru ise her zaman nasip olmayacak bir şey. 


Bu yıl Bursa bir tane bile lüks iftar sofrasına oturmamalı. Bir iftar bile boğazımızdan lokmalar şatafatla gelmemeli. Bu sene iftar sofralarının şatafatı değil, iftarın ve Ramazan’ın bereketinin tam anlamıyla paylaşılma senesi. 


Her tarafta afetlerin, kuraklığın, türlü belanın olduğu bir dönemde belki bu Ramazan kuracağımız gönül sofraları, afetzede kardeşlerimizle paylaşacağımız ekmeğimiz bizi bin türlü beladan da koruyacak. 


Türk milleti, bir kez daha asaletini dosta düşmana bu Ramazan gösterir. Aksini düşünen var mı?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.