SON DAKİKA
Hava Durumu

5 yıldızlı yalan haber

Bursa’da bir sitenin hiçbir haber değeri taşımayan ve hem mesleki hem de sosyal ahlak kurallarına ters düşen, “Bursa’da 5 yıldızlı genel

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2015 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2015 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
5 yıldızlı yalan haber
Bursa’da bir sitenin hiçbir haber değeri taşımayan ve hem mesleki hem de sosyal ahlak kurallarına ters düşen, “Bursa’da 5 yıldızlı genelev” başlıklı yayınına Büyükşehir Belediyesinden yanıt geldi. Yetkililer, “Bursa’da genelev açılmasına yerel yöneticiler de izin verdi” ifadesinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
 

İnternet haberciliğinin tirajını belirleyen “tık” sayısını arttırma yolundaki çabalar, bazı medya kuruluşları için her yolu mübah haline getirdi. Site ziyaretini arttırma yarışındaki bazı kuruluşlar, gazetecilik meslek kurallarına uymayan, toplum yararı gözetmeyen, kaynağı belirsiz ve yaşadığı kentin imajını zedeleyen haberler yapmaktan çekinmez oldular. Bunlardan biri de, “Bursa’ya 5 yıldızlı genelev yapılacak” iddiasını gündeme getiren haber sitesi. “5 yıldızlı otel” tanımlaması ile özendirici bir üslup kullanılarak yazılan haberde, yerel yöneticilerin de konuya sıcak baktığı iddia edildi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada yetkililer iddiaları yalanladı.
BAŞVURU OLSA DA İZİN VERMEYİZ
Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehirde 5 yıldızlı genelev açılacağı haberlerine son noktayı koydu. Büyükşehirden yapılan açıklama şöyle: "Bazı internet sitelerinde yayınlanan “Bursa’ya genelev yapılacağı” yönündeki iddialar Büyükşehir Belediyesi’nin bilgisi dışında gelişirken, böyle bir yatırıma Büyükşehir Belediyesi’nce müsaade edilmesi söz konusunu değildir. Söz konusu yatırıma ilişkin Büyükşehir Belediyesi’ne herhangi bir başvuru yapılmadığı gibi, böyle bir başvuru gelmesi halinde izin verilmesi mümkün değildir."
YAKIŞMADI BAŞKAN!
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’nın imtiyaz sahibi olduğu haber sitesinin yayınladığı haberde hem gazetecilik meslek ilkeleri hem de toplum yararı göz ardı edilerek Bursa’nın imajı kirletilmekten çekinilmedi. “Özel Haber” olarak yayınlanan yalan haber, başta Oda Tv olmak üzere, Ekşi Sözlük, Gri Hat gibi “tık” avcısı yüzlerce site tarafından 4 gün boyunca yayınlandı. Sözde haber, yazı dili olarak da toplumu bilgilendirmek yerine adeta özendirici bir reklam metni niteliği taşıyor. Meslek ahlak kuralları ile bağdaşmayan bu yazı, toplum ahlak kurallarını da çiğneyerek Bursa’nın manevi şahsiyetine de zarar verir nitelikte.
BU HABERİN AMACI NEDİR?
Gazeteci, yapacağı haberde toplum  yararını gözetmeli, bilgi vermeli, haberde adı geçen tarafları aleyhte bir sözleri varsa dahi, arayıp  söz hakkı tanımalıdır. Oysa sitenin haberinde genelev açılmasına sıcak baktığı iddia edilen yerel yöneticilerden hiçbir görüş alınmamış. Bursa’ya yatırım yapacağı iddia edilen Balıkesirli iş adamının adı yanında onun yerine konuşan danışmanlarının konumu da gizli tutulmuş. Yatırımcı temsilcisi olduğu söylenen haber kaynağının, projeden bahsederken fuhuşta kaybedilen paradan bahsetmesi ne kadar ciddiyetten uzak ve asılsız bir yazı olduğunu ortaya koyuyor. Kolaylı’nın sahibi olduğu sitenin yayınladığı sözde haber metni, genelevin tanıtımını yapmakta, adeta bir ürünü pazarlayan reklam metni havası taşımakta.
HEDEF GERÇEKTEN FUHUŞU BİTİRMEK Mİ?
Sitede yayınlanan haberin girişinde, söz konusu “5 yıldızlı genelev”in Bursa’da masaj salonu adı altında çalışan fuhuş yuvalarını kapattıracağı idda ediliyor. Oysa haberin devamında, masaj salonu gerçeğine ve kent dokusuna verdiği zarara dair hiçbir bilgi aktarılmamış. Bursa Şehir Gazetesi olarak 2 yıl evvel “masaj salonu” dosyasını açmış, burada yaşanan olayları hem yetkililerin hem de buralarda çalışanların anlattıklarını kaleme yazmıştık. Bursa’da yaşanan “gizli fuhuş” batağına dair yazılmış haberimize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

 

http://sehirmedya.com/bursa-bolge/bu-rezalete-dur-deyin/

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.