SON DAKİKA
Hava Durumu

Abdal’da neler oluyor?

Sadece 20 gün önce inşaat hafriyatı nedeniyle bir bölümü yıkılan antikacı dükkanı, önceki gece de alev alev yandı. Tarihi antikacı dükkanında çıkan yangın 2 saatlik müdahaleyle söndürülürken, yangın esnasında antika dükkanının sahibi ve oğlu darp edildi. Yangında kundaklama şüphesi üzerinde duruluyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2021 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2021 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Abdal’da neler oluyor?

Bursa'da tarihi antikacı dükkanında çıkan yangın 2 saatlik müdahaleyle söndürülürken, yangın esnasında antika dükkanının sahibi ve oğlu, feci şekilde darp edildi. O anlar kameraya yansıdı. Yangın, Osmangazi’ye bağlı Abdal Caddesi'ndeki ahşap bir antikacı dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, önceki akşam saat 21.00 sıralarında, antikacı dükkanında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. 2 katlı ahşap binayı tamamen saran alevler, geceyi aydınlattı. Yangın sebebiyle zaman zaman çökme tehlikesiyle yaşandı. Bu anlar kameralar tarafından görüntülendi.


DÜKKÂNLARI YANARKEN FECİ ŞEKİLDE DARP EDİLDİLER
Öte yandan yangın esnasında olay yerinde bulunan bir grup ile antikacı dükkânının sahibi ve oğlu arasında kavga çıktı. Dükkân sahibi ve oğlu, bir grup tarafından feci şekilde darp edildi. O anlar kameralara an be an yansırken, kavga vatandaşlar tarafından yatıştırıldı. Yangın 2 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alınırken, bina ve eşyalar kullanılamaz hale geldi. İş yeri sahibi Murat Serel ve oğlu Mert Serel,  iş yerlerinin kundaklandığını iddia etti. İddia üzerine polis ekipleri, soruşturma başlatırken, görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Yaşanan kavga olayının, kundaklama olayı ile ilgisi olup olmadığı araştırılıyor.


BİNANIN SON HALİ ORTAYA ÇIKTI
Bursa'da uzun yıllardır antika dükkanı olarak kullanılan bina çıkan yangınla küle dönmüştü. Yangının verdiği hasar gündüz ortaya çıktı. Yangının verdiği zarar gün ağarınca ortaya çıktı. Çıkan yangınla birlikte 2 katlı binanın tamamen yandığı kullanılmaz hale geldiği görüldü. Polis ekiplerinin yangınla alakalı tahkikatı devam ediyor.


ANTİKALARI SATMIŞTI
Öte yandan 23 Mart 2021 tarihli İhlas Haber Ajansı’nda yer alan habere göre hafriyat sırasında binanın bir bölümü yıkılınca antikacı, antikalarını sattığına yer verilmişti. Haberde, “Bursa’da yandaki inşaatın hafriyat kazısı sebebiyle dükkânı yıkılan antikacı, yıllarca topladığı eski eşyaları göz yaşları içinde satmak zorunda kaldı” ifadelerine yer verildi. İHA’nın yaklaşık bir ay önceki haberine göre uzun yıllardır antikacılık yapan ve on birlerce antika toplayan Murat Serel, topladığı bu antikaları Abdal semtinde bulunan iki katlı müstakil bir evde sergiliyordu. Bu evi aynı zamanda kafe olarak da işleten Serel’in iki katlı binası, yanında başlayan inşaatın hafriyat kazısı sırasında hasar gördü.


ÇÖKME TEHLİKESİNİ BİLİYORDU
 İçinde on binlerce antikanın bulunduğu bina çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca, Murat Serel, Türkiye’deki antikacılara sosyal medyadan seslenerek, bin bir emekle topladığı antikaları ucuz fiyata satacağını duyurdu. Bu çağrıyı alan antikaseverler, eski eşyaları almak için Serel’in tamamen yıkılmak üzere olan mekânına akın etti. Serel, onlarca yılda tek tek topladığı antikalarını gözyaşları içinde satmak durumunda kaldı. Binası yıkıldığı için antikaları yok pahasına satmak durumunda kaldığını ifade eden Murat Serel, "Yandaki temel kazısı sırasında antikalarımın bulunduğu binanın yan duvarı yıkıldı. Bu binada onlarca yılda biriktirdiğim on binlerce antika eşya vardı. Bunları koyacak yerim olmadığından ve binanın tamamen göçme tehlikesi olduğu için bir bir emekle topladığım eşyaları üçte bir fiyatına satmak durumunda kaldım. Ürünlerimi satacağımı sosyal medyadan duyurdum. Çağrımı alan antikacılar satın almak için geldi. Mallarımı satmak durumunda kaldığım için çok üzgünüm" şeklinde konuştu.


ZATEN İÇERİDE ANTİKA YOKTU
Binanın bir bölümümün yıkılması kalanının da yıkılma riski ile karşı karşıya kalması nedeniyle zaten uzun süre önce içindeki antikalar çıkarılmıştı. Geriye değersiz olan eşyalar kalmıştı. Ancak antikacının sanki yangında antikalarının yandığı algısı oluşturması da akılları karıştırdı. Yangın sırasında kavga ve sabotaj iddiaları da kafalardaki karışıklığı iyice artırdı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.