SON DAKİKA
Hava Durumu

AID Uludağ iyilik için çalışıyor

Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Uludağ tarafından düzenlenen programla, yapılan çalışmalar tanıtıldı. Yapılan sunumlarda AID Uludağ’ın geçmişten günümüze yaptığı çalışmalar katılımcılara aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2020 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2020 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AID Uludağ iyilik için çalışıyor

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde AID Uludağ tarafından düzenlenen programa Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Rektör yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Dişhekimliği Fakültesi dekanı Prof. Dr. Halil Sağlam, Sağlık Müdürü Halim Ömer Kaşıkçı, AİD Genel Başkanı Uzm. Dr. Mevlit Yurtseven, İHH Bursa Başkanı Hüseyin Kaptan, yönetim kurulu üyesi Burhan Sayılga, AİD Genel merkez kurulu üyeleri Prof. Dr. Hasan Koçoğlu, Dr. Mustafa Yılmaz, Bursa AİD Temsilcisi Dt. Lütfi Çiftci ve AİD Bursa yönetim kurulu üyeleri ile üniversite sağlık alanında öğrenim gören öğrenciler katıldı.

Program öncesi İHH Bursa Başkanı Hüseyin Kaptan tarafından İHH AKOM merkezini katılımcılara tanıttı.  Daha sonra AİD tanıtım filminin gösterimi ile başlayan programda AİD Uludağ yönetimindeki öğrencilerin sunumu ve misafirlerin konuşmalarıyla devam etti.

PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

AİD Uludağ’ın yönettiği ve 6 yıldır devam eden “Hoş geldin Bebek’’, AİD Bursa’nın devam sürdürdüğü, ’’Sağlık okuryazarlığı’’, “Göçmen madde bağımlılığı’’, ’’Yabancı uyruklu öğrenciler oryantasyon ve sağlık’’ projeleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.  Ayrıca Somali yetimhane göz ve ağız -diş sağlığı çalışması, Suriye ilaç ve tıbbi yardım desteği, Katarak çalışmaları, Kuveyt-İHH-AİD Ortez protez laboratuvarlarında protez imkanı sağlanan çocukların çalışmaları ve sağlık seminerleri gibi çalışmalar da katılımcılara anlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.