SON DAKİKA
Hava Durumu

Aktaş, mağduriyetlerin giderilmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor

  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ziyaretleri sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Aktaş, vatandaşların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2022 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2022 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aktaş, mağduriyetlerin giderilmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor

Aktaş, beraberindekilerle ilçede ekiplerin çalışmalarını inceleyerek, vatandaşa ve esnafa "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Ziyaretleri sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aktaş, vatandaşların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Yağış nedeniyle can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu, yaraların sarılacağını belirten Aktaş, kendisine yönelik eleştirilerin haksız olduğunu dile getirerek, "Üzülerek söylüyorum ki Ankara'da bu memleketin işleri ile alakalı bir gezide olmama rağmen buradan bile maalesef farklı bir siyaset yönetmeye çalıştılar." dedi. Alinur Aktaş, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Konferans Salonunda öğrencilere kırtasiye desteğiyle ilgili projenin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada da Mudanya'daki su baskınlarına değindi. Sokaklardaki aksaklıkları gördüğünü ifade eden Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık yarım saat sürmüş bir yağış. 280 ihbar var bize, tekrarlar ve maalesef sahte ihbarlarla beraber. Bu ihbarların 114'ü bireysel olarak ayrı ayrı. Tek tek var kayıtları var bizde. Mudanya'da 88 ihbar var. Bu evlerin hepsine de müdahale edilmiş. Gönül arzu eder ki bir tane dahi olmasın ama 88 ev veya iş yeri olarak baktığınızda çok yüksek rakam gibi gözükmeyebilir. Ben 3 sokağı gezdim, üzülerek söylüyorum ilçe belediyesinin yaptığı sokak, değil orada benim gibi belediye başkanı veya fen işleri daire başkanı, 10 yaşındaki çocuğu da koysanız bu sokağın su basacağını bağırıyor resmen. Bu sokak, sağa meyilli resmen. Sağ taraftakilere basmış, sol taraftakilere basmamış. Arkadaşlara şu talimatı verdim: 'Hemen irtibata geçin düzeltsin, eğer düzeltmezse acil gereği yapın' dedim. O 3 sokakta da 30-40 mağdur esnaf var." Sağanağın olduğu saatlerde Bursa ile ilgili yatırımları görüşmek üzere Ankara'da bulunduğunu belirten Aktaş, şunları kaydetti: "Maalesef başkalarının tatil mevzusundan dolayı beni de bu konuyla alakalı çıkarma hevesleri olanlar var. Köşelerinde yazanlar olmuş, algı yürütmeye çalışanlar olmuş. Allah'a havale ediyorum. Ben dün sabah 06.45'te yola çıktım. Ankara'ya gittim, Ankara'ya niye gittim? Gençlik ve Spor Bakanlığına fiyat artışından dolayı 400 milyon liralık protokolle alakalı gittim. Dünya Göçebe Oyunları ile alakalı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı'yla, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı'yla oturup, Bursa'da İznik'te yapılacak bu büyük organizasyonun lansmanı için gittim. Gece döndüm, ayağımın tozuyla da saat 00.15 gibi de Demirkapı'daki yangın olayını baştan sona takip ettim. Bu benim işim, bu millet bunun için bana oy verdi."

MUDANYA'DA HASARA YOL AÇAN SAĞANAK SONRASI TEMİZLİK ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Mudanya ilçesinde çok sayıda ev ve iş yerinin sular altında kalmasına yol açan sağanağın ardından Büyükşehir Belediyesi ekiplerince temizlik çalışması yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, dün sabah araçların sürüklenmesine, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına neden olan yağış nedeniyle ekipler kısa süre içinde çalışma başlattı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı 12 araç ile 30 personeli, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) de 15 araç ile 40 personeli bölgeye sevk etti. İlçedeki çalışmalarda 25 dalgıç pompa, 7 kepçe, 4 vakumlu araç, 4 vidanjör araç ve 5 motopomp kullanıldı. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri sel suları sebebiyle zarar gören evlerde temizlik çalışmalarını vakit kaybetmeden başlattı. Çamurla kaplanan yollar gün içinde temizlendi. Mudanya'daki çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Orhan Samast ve meclis üyeleriyle vatandaş ve esnafa "Geçmiş olsun" dileklerini iletti. Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktaş, Bursa genelinde aşırı yağış kaynaklı 112 Acil Çağrı Merkezine toplam 280 ihbar yapıldığını, özellikle Mudanya özelinde yoğunlaşan yağışların Osmangazi, Nilüfer, Gemlik ve Orhangazi ilçelerini de kısmen etkilediğini belirtti. Mudanya'daki çalışmalar hakkında bilgi veren Aktaş şu ifadeleri kullandı:  "Saat 07.48 itibarıyla Mudanya'daydık. İtfaiye, BUSKİ ve AFAD ekipleri yoğun bir şekilde gayret ediyorlar. Ekiplerimiz Mudanya'da 88 adreste su baskını olayına müdahale etti. Bizler de vatandaşlarımızla bir araya gelerek neler yapılabileceğini konuştuk. Kent estetiği yol temizleme araçlarıyla Mudanya içi ana arter yollarının temizliği yapıldı. AFAD İl Müdürlüğü başkanlığında, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, STK ekipleriyle çalışmalar yürütüldü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.