SON DAKİKA
Hava Durumu

Alanyurt ile İnegöl’ü birbirine bağlayacak projede çalışmalar sürüyor!

İnegöl Belediyesi, Alanyurt ile İnegöl’ü birbirine bağlayacak yeni bir güzergah için çalışmalara başladı. Aynı zamanda Alanyurt bölgesinin imar sınırını oluşturan bin 700 metre uzunluğundaki Tunaboyu Caddesinde ham yol çalışmaları sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2022 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2022 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Alanyurt ile İnegöl’ü birbirine bağlayacak projede çalışmalar sürüyor!

Şehrin gelişimine paralel olarak ulaşımda yeni güzergahlar ve yol ağı oluşturan İnegöl Belediyesi, Alanyurt bölgesini İnegöl ile buluşturacak yeni bir çalışma başlattı. Ertuğrulgazi Mahallesinde aynı zamanda Alanyurt bölgesinin imar sınırını da oluşturan bin 700 metre uzunluğundaki Tunaboyu Caddesi ile Alanyurt ve İnegöl Merpa Kapalı Pazar Yeri civarından birbirine bağlanacak.
Bin 700 metre uzunluğunda, 10-20 metre genişliğinde yeni cadde oluşturuluyor
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyetle birlikte Tunaboyu Caddesinde devam eden ham yol çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışma hakkında bilgiler de veren Başkan Taban, “Ertuğrulgazi Mahallemizde Tunaboyu Caddesi üzerinde yaptığımız çalışmaları inceliyoruz. Alanyurt bölgesinde Kozluca yolundan karşı aksa geçişle ilgili bir çalışmamız vardı. Ancak burada BUSKİ’nin deplase hattı problemlerinden kaynaklı olarak hattı Tunaboyu Caddesi üzerine kaydırmıştık. Burası da Alanyurt aksımızın imarının son hattı olarak düşünülebilir. Burada bin 700 metre uzunluğunda yer yer 10 ve 20 metre genişliğe sahip bir cadde oluşturuluyor” dedi.
Alanyurt ile İnegöl’ü birbirine bağlayacak
Tunaboyu Caddesinin Alanyurt ve İnegöl’ü de birbirine bağlayacağını kaydeden Başkan Taban, “Merpa’nın bitiş kısmına araç ve yaya geçişi yapılacak bir yol oluşturmak istiyoruz. Kuzey ve Güney bağlantıyı şehir içinde çoğaltmamız lazım. Şu anda Avarlar Kavşağından böyle bir geçiş var. Beraberinde Özdilek Kavşağı, Süleymaniye hattı ve Mesudiye hattından geçişler var. Dolayısıyla artan araç trafiğine binaen bu alanda da böyle bir çalışma gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.
Yol hakkında detayları da paylaşan Taban, “Burada öncelikle bin 700 metre uzunluğundaki hattın önce ham yol çalışmalarını, zemin dolgusunu en azından bu mevsimde yaparak devamında da havaların ısınmasıyla ve zeminin oturmasıyla birlikte bu yolların kaplama çalışmalarını gerçekleştirmek istiyoruz. Hızla büyüyen İnegöl’ümüzün gerek otoparkları gerek çocuk parkları, yeşil alanlar, yol açma çalışmaları, çıkmaz sokakların açılması, beraberinde metruk yapıların kaldırılması gibi pek çok konu başlığını eş zamanlı olarak yürütmeye çalışıyoruz. Şehir büyürken bu çalışmaları da beraberinde yürütmemiz gerekiyor. İnşallah olgunlaştıkça sizleri yine davet ederek kamuoyu bilgilendirmelerini yapacağız. Yapılan çalışmanın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.