SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Özer Bursa'da: ''"Meslek liseleri artık yurt dışına ihracat yapıyor"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Kat sayı uygulamasından sonra ciddi travma yaşayan mesleki eğitim artık çok güçlü. Mesleki eğitimdeki döner sermaye çerçevesindeki üretim için 2022 yılı 1,5 milyar liralık hedef koymuştuk; 2022 yılı içinde 2 milyar liralık üretime ulaştık. Meslek liseleri artık yurt dışına ihracat yapıyor. Türkiye’de mesleki eğitim sorunu büyük oranda çözüldü. " dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2023 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Özer Bursa'da: ''"Meslek liseleri artık yurt dışına ihracat yapıyor"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki atölyeleri ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Bakan Özer, "Artık mesleki eğitimde, yaparak, üreterek eğitim modeli tüm ülkemizde yaygınlaştı. Bugün Bursa İnegöl’de mobilyacılıkta çok deneyimli olan bir okulumuzun laboratuvarlarını gezdik. Sanayideki üretimde kullanılan tüm cihazların burada eğitim amaçlı kullanıldığını görüyoruz. Öğrencilerimiz artık iş gücü piyasasına gittikleri zaman, karşılaşacakları tüm cihazları eğitim aşamalarında görerek öğreniyorlar, becerilerini kazanıyorlar. Ülkemizin kalkınmasında en kritik olan nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamakta çok önemli boşluğu dolduruyorlar. Kat sayı uygulamasından sonra ciddi travma yaşayan mesleki eğitim artık çok güçlü bir şekilde ayaklarının üstünde durarak ülkemizin moralini yükselterek geleceğe bakışını değiştiriyor. Mesleki eğitimdeki döner sermaye çerçevesindeki üretim için 2022 yılı 1,5 milyar liralık hedef koymuştuk. 2022 yılı içinde 2 milyar liralık üretime ulaştık. Bu üretimin yaklaşık 100 milyon lirasını öğrencimize, 200 milyon lirasını öğretmenlerimize üretime katkı payı olarak dağıttık" ifadelerine yer verdi.
"Meslek liseleri artık yurt dışına ihracat yapıyor"
Meslek liselerinin artık Ar-Ge çalışmaları yaparak, patent, faydalı marka tasarım tescilleri alıp bunları ticarileştirmeyle uğraştığını belirten Bakan Özer, "Meslek liseleri artık yurt dışına ihracat yapıyor. Türkiye’de mesleki eğitim sorunu büyük oranda çözüldü. 2023 yılında tüm paydaşlarımızla birlikte çok farklı açılımlarla mesleki eğitimleri desteklemeye devam edeceğiz. Ben Bursa’daki bu süreçleri başarı ile yürüten valimize teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Bursa’daki mesleki eğitimdeki en önemli paydaşımızdır. Mesleki eğitimi teşvik etmek için çok ciddi burs projelerini devreye soktu. Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı burada, onlar da mesleki eğitimdeki en önemli paydaşlarımızdan bir tanesidir. Hep birlikte el ele vererek çok güçlü bir mesleki eğitim sistemini inşa edeceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.