SON DAKİKA
Hava Durumu

Barutçu Tekstil’de akıl almaz olay: Direniş yapan işçileri zehirlemek mi istediler?

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Barutçu Tekstil Fabrikası’nın önünde sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan 9 kadının eylemi sürerken, pazartesi günü eylem yapılan alanda akıl almaz bir olay yaşandı. Buraya getirilen bir kamyonetin kasasına gizlenen ve kapakları açık bırakılan amonyak tanklarından çıkan koku ve kimyasal salınım, 11 kişinin zehirlenmesine yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2023 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2023 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Barutçu Tekstil’de akıl almaz olay:  Direniş yapan işçileri zehirlemek mi istediler?

Barutçu Tekstil’de sendikaya üye olduktan 3 gün sonra işlerine son verilen 9 kadın 107 gündür fabrikanın önünde direniş eylemi yapıyor. Kadınların direnişi devam ederken pazartesi günü akıllara durgunluk veren bir ola yaşandı. Her gün 12.00-16.00 arasında fabrikanın önünde eylemlerini sürdüren kadınlar pazartesi günü geldiklerinde keskin bir kokunun olduğunu fark ettiler.

Kadınlar bunun önce giderlerden kaynaklı olacağını düşünerek eylemlerine devam etti.Bu sırada sendikacılar alana geldiklerinde bu durumun normal olmadığıın ve kokunun çok keskin olduğunu fark etti. Tam bu sırada eylemin yapıldığı alanda bir kamyonet parkettiğini görünce sendika yöneticileri kamyonetin kasasına çıkarak ne loduğuna baktı. Sendikacılar gördüklerine inanamadı. 3 tonluk amonyak tankları ağzı açık ama gizlenmiş olarak oradaydu.

Hemen polis ve AFAD ekiplerine haber verilirken fabrika yönetimi panikle kamyoneti olay yerinden kaçırmak içi harekete geçti. Ancak eylem yapan işçiler ve sendikacılar buna izin vermedi. AFAD ekipleri burada bir ölçüm yaptı ve 50 promil olduğunda dahigözleri broşları olumsuzetkileyecek olan kimyasal salınımın 79 promil olduğu ortaya çıktı. Bölgeye ambulanslar sevk edilirken, kimyasala maruz kalan 11 kişi çeşitli hastanelere sevk edilerek burada kontol altına alındı. Baş ağrısı, mide bulantısı, öksürük ve halsizlik gibi şikayetleri olan 11 kişiye serum ve oksijen verildi.

Hastane polisinin ifadelerini veren kadınlar, savcılığa da suç duyurusunda bulundu. Mağdur kadınlardan Emine Varol, haksız olarak işten çıkarıldıkları içinişe dönüş amacıyla eylem yaptıklarının altını çizerken, “Başkanlarımız gelip bizi uyarmasa çok daha büyük olumsuzluklar yaşayabilirdik. Fabrika sahibi Lütfü Barutçu, polise haber vermemizin ardından şoförlerini ve güvenlikleri üzerimize gönderdi. Keandisi ve fabrika yöneticileri hakkında uç duyurusunda bulunduk” dedi.

(Şehir)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.