SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Aktaş'tan öğrencilere 'yurt dışı eğitimi' müjdesi

Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrencilere 'Tarihi Şehirlerden Avru

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2019 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2019 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan Aktaş'tan öğrencilere 'yurt dışı eğitimi' müjdesi
Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrencilere 'Tarihi Şehirlerden Avrupa Şehirlerine' porgramının müjdesini verdi. Programa göre, 75 öğrenci İngiltere, İspanya, İtalya ve Macaristan'da, 200 öğrenci de Makedonya ve Kosova'da eğitim görecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi Öğrenci Toplulukları üyesi gençlerle Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) bir araya geldi. ‘Öğrenci Toplulukları Başkan Aktaş ile Kahvaltıda Buluşuyor’ temasıyla gerçekleştirilen toplantıya Uludağ Üniversitesinde öğrenimlerini sürdüren bin 200 civarında öğrenci katıldı. Uludağ Üniversitesi bilim, kültür sanat, mesleki ve spor topluluklarından öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği program, keyifli bir atmosferde gerçekleşti. Başkan Alinur Aktaş, geleceğin emanetçisi gençlere mesleki yaşamından anekdotlar paylaştığı toplantıda altın değerinde nasihatler verdi. Gençlerin dilek ve önerilerinin de alındığı toplantıda, kendisinin de Uludağ Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, gençlerin geleceğe dair yol haritalarını şimdiden çizmelerini önerdi. Başkan Aktaş, okul döneminin heyecanla devam ettiğini söyleyerek, “Üniversite bünyesindeki toplulukların faaliyetleriyle ilgili paylaşımlar ve müjdeler için bir aradayız. Toplulukların verimliliğini artırmak ve projeler üretmek için adımlar atıyoruz” dedi.
"Gençlere yapacağımız yatırım, bu ülkenin geleceğini şekillendirecektir"
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Görükle Gençlik Merkezi’nin öğrenciler tarafından yoğunlukla kullanıldığına değinen Aktaş, yeni bir gençlik merkezinin daha bölgeye kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Başkan Aktaş, gençlerin Bursa Büyükşehir Belediyesi markası, güvencesi ve güvenliğiyle vakitlerini değerlendirebilecekleri mekanları önemsediklerini ifade ederek, “Üniversitede 80 bine yakın öğrencimizin olduğunu biliyoruz. Üniversite ve Görükle civarında gençlerimizin ders harici eğitsel ve sosyal anlamda da kendilerini hayata hazırlayabilecekleri mekanlara ihtiyaç var. Gençlere yapacağımız yatırım, bu ülkenin geleceğini şekillendirecektir” diye konuştu.  Kentte belediyelerce yapılan faaliyetlerin yanı sıra gençlerin geleceğine yönelik yatırımların daha büyük değer taşıdığını anlatan Başkan Aktaş, “Bir kentte isterseniz tüm yolları altınla döşeyin, ulaşımda sıfır sorun olsun, bana göre bu işin yüzde 20’si veya 30’u ancak. Gençlerimizin hayata hazırlanması noktasında yapılacak yatırımlar, sosyal faaliyetlerdeki eğitimler burada daha etkili” dedi.  (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.