SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir hayal daha gerçek oluyor! Diş Hekimliği Fakültesi açılıyor

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Sağlam

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bir hayal daha gerçek oluyor! Diş Hekimliği Fakültesi açılıyor
Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde yıllardır konuşulan Diş Hekimliği Fakültesi, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve BUÜ Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz’un girişimleri ile hayalden gerçeğe dönüştü. 45 yıllık bir Tıp Fakültesi’ne sahip olan BUÜ bünyesinde temel bir eksiklik olmasına rağmen uzun yıllardır kurulamayan Diş Hekimliği Fakültesi, son bir yıldır atılan adımlarla artık önümüzdeki yıl öğrenci alabilecek duruma geldi. 

Bursa’ya Diş Hekimliği Fakültesi açılması için göreve geldiği günden beri ısrarlı bir şekilde çalışan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, fakültenin aslında 24 yıllık bir süreç olduğunu ancak son bir yılda sürecin hızlandırıldığını kaydetti. Göreve geldikten sonra süreci başlattıklarını ve Sağlık Bakanlığı’ndan epilasyon görüşmesini yaptıklarını aktardı. Fakülte için bina olmasa da hastanesinin olması gerektiğini anlatan Esgin, Bursa’da iki tane diş hastanesinden birinin hem öğretim üyelerinin kullanımına hem de öğrencilerin eğitim almalarına uygun hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.  

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Sağlam

KÂĞIT ÜZERİNDEN GERÇEĞE

Yüksek İhtisas Hastanesi’nin yanındaki Bursa Diş ve Ağız Sağlığı hastanesinin bu iş için çok uygun olduğunu gerek sağlık müdürlüğü yetkililerinin gerekse bu hastanenin başhekiminin bu süreçte çok iyi paydaş olduklarını dile getiren Esgin, “Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Sağlam hoca atandı. 8 ana branşta kurucu öğretim üyelerinin ataması süreci de yürüyor. Geçen hafta YÖK başkanımızla görüştüm onlarda ellerinden geldikçe yardımcı oluyorlar sürece. Bu sene bir ayağı BUÜ rektörlüğümüz bir ayağı YÖK ve bir ayağı da Sağlık Bakanlığımızda aplikasyon süreçleriyle ilgili yoğum bir çaba harcanıyor. Önümüzdeki birkaç ay içinde öğretim üyeleri atanacak. Ve gerçekten Bursa gibi büyük bir şehir 45 yıllık tıp fakültesi olan bir şehir kâğıt üzerinde var olan ama gerçekte ortada olmayan Diş Hekimliği Fakültesine kavuşmuş olacak” dedi. 

BURSA’YA HAYIRLI OLSUN

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı İrfan Kırıştıoğlu ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Halil Sağlam hocaların süreci takip ettiklerini anlatan Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, kendilerinin de siyasi ayakta her türlü desteği verdiğini aktardı. Esgin, Bursa kamuoyuna, öğrencilere bu müjdeyi verdiklerini de sözlerine ekledi. 

PROTOKOL AŞAMASINA GELDİK

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Saim Kılavuz da Bursa Şehir Gazetesi’nin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Sağlık Bakanlığı’nın Bursa Ağız ve Diş Hastanesi’nden afiliye olarak kullanılması için görüşmelerin tamamlandığını anlatan Kılavuz,  “Burada biz hastane imkânlarından yararlanacağız. Onlar da hocalarımıza yer ve mekan verecekler” dedi. Hastane ile çalışmayı tamamladıklarını, bakanlığa gönderme aşamasına gelindiğini ve Sağlık Müdürlüğü’nün dosyayı bakanlığa göndereceğini anlatan Kılavuz, oradan olumlu dönüş olursa protokolün imzalanacağını kaydetti. 

YÖK YAZISI HAZIR İLAN 1 AY İÇİNDE

Diş Hekimliği Fakültesi’yle ilgili yazıyı önümüzdeki hafta YÖK’e göndereceklerini ve bir ay içinde ilana çıkacağını düşündüğünü anlatan Kılavuz, 2020-2021 eğitim öğretim yılında fakültenin öğrenci alarak eğitime başlayacağını kaydetti. Kılavuz, yine öğretim üyeleriyle ilgili mülakatların yapıldığını ve öğretim üyelerini tanıdıklarını aktardı.  Öğretim kadrosunun oluşmasının ardından yapılacak değerlendirme ve hastane şartlarının da göz önüne alınmasıyla öğrenci sayısının belirleneceğini dile getiren rektör Kılavuz, “Rektör Yardımcımız İrfan Kırıştıoğlu ve dekanımız Halil Sağlam hocalarımız birkaç yere gidip incelemelerde bulundular. Marmara Diş’i beğendiler. Hastanesi yeniden yapılandırıldığı gibi eğitim düzeyi de çok iyi durumda. Buralarda bilgi alışverişinde bulundular. Şimdi sağlam temeller üzerine fakültemizi inşa ediyoruz. Önümüzdeki sene hem eğitim öğretim oyarak hem de hastane olarak devreye almış olacağız” dedi.

Dt. Lütfi Çiftçi

ÇİFTÇİ’NİN DE EMEĞİ BÜYÜK

Öte yandan Bursa Ağız Sağlığı ve Diş Hastanesi’nin fakülte için seçilmesinin altında hastaneyi bir bölge hastanesi ayarına getiren Başhekim Dt. Lütfi Çiftçi’nin büyük emeği olduğu biliniyor. Çiftçi’nin büyük çabasıyla fakülte hastanesine dönüşecek olan sağlık kurumu 3. basamak olan eğitim ve araştırma hastanesi haline gelecek. Hem personel ve fiziki hazırlık çalışmaları da hızla devam ediyor. Ekim başına düşen 26.4 muayene poliklinik sayısıyla 2018 yılında birinci sırada yer aldı.

 

(Alpaslan Yıldız)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.