SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey hakkında şok iddialar: NİLVAK vurgunu sürüyor!

Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey’in ailesi adına kurduğu ancak yıllarca Nilüfer Belediyesi’ninmiş gibi algı oluşturduğu Nilüfer Kültürel ve Yardımlaşma Vakfı (NİLVAK) ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Gazeteci Ercan Akyıldız’ın gündeme getirdiği yeni iddialar, vakfın daha çok kamuoyu gündeminde tartışmalara sahne olacağını gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozbey hakkında şok iddialar: NİLVAK vurgunu sürüyor!

Uludağ Medya İnternet Sitesi yazarı Gazeteci Ercan Akyıldız, Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey’le ilgili şok iddiaları gündeme taşıdı. Bozbey ailesine ait olduğu halde kamuoyunda uzun yıllar Nilüfer Belediyesi’ne bağlı olduğu algısı verilen NİLVAK’la ilgili şok eden iddiaları kaleme alan Gazeteci Akyıldız, 2000-2003 yıllarında getirilen sanatçılarının ücretlerinin belediyeye ödetildiğini, vakıf senedinde olmamasına rağmen 41 öğrenciye burs verildiğini, Bozbey’in belediye başkanı olduğu dönemde vakfın mali yapısının oldukça güçlendiğini öne sürerken, açık oto pazarı ile ilgili iddiaları da yer verdi.

VAKIF BOZBEY DÖNEMİNDE GÜÇLENDİ

Mustafa Bozbey ve o dönemki eşi adına 10 Ocak 2000’de 4262 sicil numarasıyla kurulan NİLVAK, kuruluş amacı ise Nilüfer’de oturmak şartıyla talepte bulunan üyelerine yardımda bulunmak ve aynı zamanda Kültürel ve sanat faaliyetlerini de yürütmek olarak belirlendi. Ancak, iddiaya göre 2000-2003 yılları arasında getirilen sanatçıların parası bile Nilüfer Belediyesi’ne ödetildi. Bu da NİLVAK’a gider olarak gösterildi. Bozbey’in Nilüfer’de hüküm sürdüğü dönemde mali yapısının oldukça güçlendiği bilinen NİLVAK, belediyenin arkasına sığınarak özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, Özel Nilüfer gündüz bakım ve kreş evi ve özel NİLVAK Okulları gibi önemli edinimler kazandı.

AÇIK OTOPAZARI VURGUNU SÜRÜYOR

Nilüfer Belediyesi, spor kulübü aracılığıyla NİLVAK’ı adeta ihya etti. Çalı Açık Oto Pazarı örneğin NİLVAK’a verildi. Her hafta bu açık Pazar adeta para basıyor. Milyonlar NİLVAK’ın kasasına akıyor. Bursa Şehir Gazetesi, seçimlere bir hafta kala Oto pazarı gerçeklerini kamuoyuna aktarmıştı. 1700 araç kapasiteli pazar alanına girmek isteyen vatandaşlara 20 lira karşılığında araç bilgilerini yazacağı bir karton tabela ve giriş fişi veriliyor. Bilet satışıyla elde edilen 34 bin liralık haftalık ciro ise NİLVAK’a aktarılıyor. 28 dönüm arazi üzerine kurulu Nilüfer Açık Oto Pazarının her hafta sonu işletildiğinden yola çıktığımızda NİLVAK’a aktarılan yıllık ciro 1 milyon 768 bin lira oluyor. Oysa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bu araziyi sahibinden yıllık 120 bin lira karşılığında kiraladığı ortaya çıktı. Pazarın yıllık cirosunun kira bedelinin 10 katından fazla olduğu düşünüldüğünde, burayı Başkan Bozbey’in nüfusunu kullanarak elde ettiği düşüncesi dikkati çekiyor. Yine İhsaniye, Ataevler, Cumhuriyet ve Barış mahallelerinde 6 kafe önce Nilüfer Belediyespor Kulübüne tahsis ediliyor, ardından da NİLVAK’a kiralanıyor.  Ancak bu kiralamaların ne kadara yapıldığı belli değil. En azından kamuoyu bilmiyor.

VAKFIN OKULU BAŞKANIN KIZINA VERİLDİ

Akyıldız’ın ortaya koyduğu önemli iddialardan biri de Eylül 2017’de Vakfa ait özel Side Anaokulu’nun, vakıf kararıyla Bobzbey’in kızı Side hanıma satışı. 7 Ekim 2017’de okul açılıyor. Bu satıştan vakfa ne kadar para aktarıldığı ya da aktarılıp aktarılmadığı bilinmiyor. Ayrıca Vakfın hibe etme yetkisinin bulunup bulunmadığı da tartışılıyor.

BOZBEY’E ZOR SORULAR

Akyıldız, yazısında Mustafa Bozbey’e zor sorularını da sıraladı. İşte o sorular şöyle:

1-FSM’nin girişinde bir işadamına ait yerde şuyulandırma yapılarak elde edilen yeşil alanın 2016 yılında NİLVAK’a devredilirken herhangi bir ödeme yapıldı mı?

2-NİLVAK’a ait 3 okulda eğitim devam ediyor. NİLVAK’ın kuruluş senedinde vakfın okul açabileceğine dair izin belgesi var mı?

3-Bursluluk sınavı Milli Eğitimin iznine tabi olmasına rağmen 2015-2019 tarihleri arasında NİLVAK bursluluk sınavı yaptı mı?

4-NİLVAK’a ait Porsche marka aracı Ertan Bozbey kullanırken 3 defa trafik cezası yemesi ve bu cezanın NİLVAK’a ait hesaptan mı ödendi. Ödendi ise bu ne kadar doğru…

5-NİLVAK’ta bir dönem Genel Müdürlük yapan Necati Eren’e ait Verev İnşaat’a ayrıcalık tanınmış mıdır? Bozbey’le iş ilişkisi var mıdır?

6-Bozbey’in Belediye başkanlığı yaptığı dönemde, Verev İnşaat, Belediye’de yüklü miktarda ihale almasına rağmen işlerin büyük bir kısmını kendisi yapmayarak devretmiş midir? (Bugüne kadar bu firmanın sigortalı çalışan sayısı 8’i geçmemiş)

7-Neden bugüne kadar Belediye’deki araç kiralama işi, iddiaya göre doğrudan teminle Necati Eren’e ait Kafkas Tur’a verildi?

ŞEHİR GAZETESİ KAMUOYUNA DUYURDU

Kamuoyunda yıllarca Nilüfer Belediyesi’nin olduğu algısı oluşturulan ve bu algı üzerinden ihya edilen NİLVAK’ın Bozbey ailesine ait olduğunu Bursa Şehir Gazetesi kamuoyuna duyurmuştu. Yerel seçimler öncesi Bursa Şehir Gazetesi’nin gündeme bomba gibi düşen haberinin ardından Mustafa Bozbey katıldığı bir televizyon yayınında NİLVAK’ın ailelerine ait olduğunu ve Nilüfer Belediyesi ile bir ilgisinin olmadığını itiraf etmişti. Nilüfer’de oturan hemen hemen herkes Bozbey’in seçim döneminde yaptığı açıklamaya kadar NİLVAK’ı Nilüfer Belediyesine ait bir Vakıf olarak biliyordu. Bu nedenle farklı çevrelerden bu Vakfa yüklü bağışlar yapıldı.

Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.