SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu kepazeliğe kim dur diyecek?  

Şevket Yılmaz Hastanesi’nde Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Rüstem Aşkın ve Başhekim Murat Tutanç’ın bilgi işlem firmasında keyfi bir değiş

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2015 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu kepazeliğe kim dur diyecek?   

Şevket Yılmaz Hastanesi’nde Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Rüstem Aşkın ve Başhekim Murat Tutanç’ın bilgi işlem firmasında keyfi bir değişikliğe gitmesi, hastalar ve yakınlarına 12 gündür sıkıntı yaşatıyor. Seçim öncesi yapılan bu uygulama, doğu kökenli vatandaşların çoğunlukla yaşadığı Yıldırım bölgesinde oyların AK Partiden HDP’ye kaymasının da bir nedeni olarak yorumlanıyor.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Rüstem Aşkın ve Başhekim Murat Tutanç, hastanenin bilgi işlem sistemi için keyfi bir firma değişikliğine gidince hasta ve hasta yakınları 12 gündür çözülmeyen bir sorunla karşı karşıya bırakıldı. Hastanede 2 açık ihale kazanarak 5 yıldır hizmet veren ve sözleşme bitiminde de 2 pazarlık ihalesi kazanan firma 3. pazarlık ihalesine davet edilmedi. Pazarlık ihalelerinde, yetkili istediği şirketleri davet edebilmekte ve 2-3 aylık kıs sürelerle iş verilmekte. Daha evvel Dörtçelik Çocuk Hastanesinde görevli iken çalıştığı firmayı tercih eden Tutanç’ın bu kararı yüzünden Yıldırım bölgesinde 12 gündür hastalar muayene olamıyor. Acil serviste dahi ön kayıt bankosu önünde 30 kişilik sıraların oluştuğu hastanede doktor randevuları da 2 gün sonrasına atılıyor. Seçime kısa süre kala yapılan bu değişiklik, doğu kökenli vatandaşların çoğunlukta yaşadığı yıldırım bölgesinde oyların AK Partiden HDP’ye kaymasının de bir gerekçesi olarak yorumlanıyor.

TUTANÇ NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Daha evvel Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nde çalışılan firma ile Şevket Yılmaz Hastanesi’nde de yoluna devam etmek isteyen Tutanç’ın hedefi; “Kağıtsız hastane” uygulaması. Bu proje çocuk hastanesinde kuruldu ve başarı ile işletiliyor ancak dikkatten kaçan bazı detaylar var: Bunlardan ilki sistem çocuk hastanesinde hasta kabulden evvel kurulmuş ve hastane bu sistemle işlemeye başlamıştı. Oysa Şevket Yılmaz Hastanesinde sistem değişikliği yapılırken aksamadan çalıştırılması gereken mevcut bir sistem var. Bir diğer konu ise; iki hastane arasında kapasite farkı. Dörtçelik Çocuk Hastanesinde sadece çocuk hastalara bakılıyor ve 200 yatak kapasitesi var, oysa aynı sistemin kurulmak istendiği Şevket Yılmaz hastanesinde 5 ayrı bina bulunuyor ve hasta kapasitesi de ihtisas alanı ve sayı açısından daha yoğun.

AŞKIN NEDEN GÖZ YUMDU?

Şevket Yılmaz Hastanesinde mevcut firmanın çalışma süresi dolduğunda Başhekim Murat Tutanç açık ihale yerine 2 defa pazarlık ihalesi yapıyor ve mevcut firmayla çalışmayı sürdürüyor. Ancak 3. defa pazarlık ihalesi yapılacağı zaman mevcut firmayı davet etmiyor ve Dörtçelik Çocuk Hastanesinde çalıştığı BİLMED’i davet ediyor. Tutanç’ın rekabete aykırı bu uygulaması hakkında Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Rüstem Aşkın’ın neden suskun kaldığı, hastalara yaşatılan mağduriyete neden göz yumduğu bilinmiyor. Önceliği vatandaşın kesintisiz ve eksiksiz hizmet alımını sağlamak olması gereken Aşkın’ın 12 gündür süren sıkıntıya çözüm bulması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.