SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da barajlar alarm veriyor

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ), barajlardaki su oranına dikkat çekerek su tasarrufunun devam etmesi yönünde uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2023 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2023 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da barajlar alarm veriyor

Kış aylarında beklenen yağışların gelmemesi, barajların doluluk oranlarını düşürdü. Son dönemlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık, Bursa'da kuraklık alarmına sebep oldu. Bursa'nın içme suyunun en önemli kısmını karşılayan yıllık 60 milyon metreküp kapasiteli Nilüfer Barajı'nın doluluk oranı yüzde 0'a düşerken, 40 milyon metreküp kapasiteli Doğancı Barajı'nın doluluk oranı ise yüzde 24'e geriledi.

"Durum ciddi"
Türkiye geneli kuraklık haritalarını paylaşan BUSKİ, durumun ciddi olduğunu belirttiği açıklamasında, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Standart Yağış İndeksi Metodu'na ve Normalin Yüzdesi Metodu'na göre 2023 Ocak ayı meteorolojik kuraklık durumu. Durum çok ciddi. Su tasarrufuna ara vermeden devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kuraklık haritası korkutuyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Standart Yağış İndeksi Metodu'na ve Normalin Yüzdesi Metodu'na göre 2023 Ocak ayı meteorolojik kuraklık haritasına göre Ege bölgesindeki 9 il dışında Türkiye'nin bütün illerinde aşırı kuraklık yaşandığı görülüyor. Uludağ'da kar kalınlığı 122 santimetre olarak ölçülürken, hava sıcaklığı ise gündüz 1, gece eksi 9 derece olarak tahmin ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.