SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da bu köyde davul zurna yasak!

Bursa'da Dedeler köyü sakinleri, köyde türbesi bulunan Selahaddin Buhari Hazretlerine hürmeten, 600 yıldır düğünlerde davul ve zurna çalmıyor. Köyde yapılan düğünler mevlitli oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2020 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da bu köyde davul zurna yasak!

Keles ilçesinin Dedeler köyü sakinleri tam 600 yıldır düğünlerde davul ve zurna çalmıyor. 1400'lü yıllarda Rumları irşat etmek maksadı ile bölgeye yerleştiği bilinen Şeyh Selahaddin Buhari Hazretlerinin Dedeler köyünde türbesi bulunuyor. Dedeler sakinleri, Selahaddin Buhari Hazretlerine hürmeten köylerinde 600 yıldır düğünlerde davul ve zurna çalmıyor. Köyde müzikli düğün yapacak olanlar ise köyün dışında bulunan düğün salonunda eğlence yapıyor. Köy meydanındaki düğünler ise mevlitli ve dualı oluyor.

"KÖYÜMÜZDE DÜĞÜNLER MEVLİTLİ OLUYOR"

Türbedar İzzet Çile, "Bu mübarek zatın buraya 1400 yıllarda geldiği rivayet ediliyor. Buhara'dan Horasan'a, oradan da Bursa'ya gelmiş. 600 yıldır bu köyde davul çalmak yasak. Köyümüzde düğünler mevlitli oluyor" dedi. Köy sakinleri ise, "Burada medfun bulunan zat Ertuğrul Gazi ile birlikte gelen şeyhlerden. Burada düğünler mevlitli yapılıyor. Düğünlerde kesinlikle davul ve zurna çalmıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.