SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da da görev yapan komutan emekliye sevk edildi!

15 Temmuz gecesi darbecilere direnen Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu emekli edildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2020 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2020 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da da görev yapan komutan emekliye sevk edildi!

Can Sezer

Jandarma Genel Komutanlığı'nda 4 general ve 60 albay emekliye sevk edildi. Bursa’da da jandarma komutanlığı yapan Şırnak Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu da emekliye sevk edilen isimler arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Jandarma Genel Komutanlığı atama, terfi ve emeklilik kararları Resmi Gazete'de yayınlandı. Kararla 4 general emekli edilirken onlardan biri de Şırnak Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu oldu. Hacıoğlu, 4 yıl önceki 15 Temmuz hain darbe girişiminde Jandarma Genel Komutanlığı'nda FETÖ'cü darbecilere sabaha kadar beylik tabancasıyla direnmişti ve 16 darbecinin ölü ele geçirilmesini sağlayan isimlerdendi.

BEYLİK TABANCALARIYLA GELDİLER

15 Temmuz gecesi darbe girişimini duyan Jandarma Genel Komutanlığı Personel Daire Başkanı Kurmay Albay Ali Demir, Jandarma Plan Prensip Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile Kurmay Albay Aziz Yılmaz, Albay Nurettin Alkan ile Albay Güven Şağban'ı arayarak darbe girişiminin olduğunu haber vermişti. Yanlarında sadece beylik tabancalarını alan 5 komutan sivil kıyafetlerle bir otomobile binip Jandarma Genel Komutanlığı’na gitmiş, nizamiyede yaşanan ilk çatışma sırasında Albay Nurettin Alkan kolundan yaralanmıştı. Takviye gelen PÖH ve JÖAK timleri Tuğgeneral Hacıoğlu, sevk ve idaresinde sabaha kadar darbecilerle mücadele ederken, darbecilere ağır zayiat verdirilmişti. Beştepe Karargahı’nda da 16 darbeci ölü ele geçirilmişti.

BALYOZ’DAN TUTUKLANMIŞTI

Emekliye sevk edilen Hacıoğlu, 2011 yılındaki Yüksek Askeri Şura toplantısından 3 gün önce tutuklanarak, Hasdal Cezaevi'ne konulmuştu. Hacıoğlu, o dönem yazdığı mektupla kamuoyu gündemine gelmiş, FETÖ’nün kumpaslarını o dönem mektubunda anlatmıştı. Hükümeti ve dönemin Başbakanı Receip Tayyip Erdoğan’ı da hedef alan mektup günlerce kamuoyunda tartışılmıştı. Özellikle Rizeli hemşerilerine seslenen Hacıoğlu, o dönemdeki mektubunda şu ifadelere yer vermişti: "Askeri vesayetin kaldırılması adına bu yaşanan anlara, Allah aşkına bu memleketin insanlarına reva mıdır, eğer amaç askeri vesayeti kaldırmak ise bunun başka yolu yok muydu, anayasal güç var, mecliste çoğunluk var, askeri şurada güç var, çalışmak istemeyenler emekli edilebilir, geçmişte asker iken siyası söylemlerde bulunanlar, 28 Şubat sürecini başlatanlar yine 27 Nisan e-muhtırasını yazanlar adalet önünde çıkartılıp yüce devanda yargılanamaz mıydı, böylesi kamu vicdanında daha kabul görmez miydi? Sırf bir kuruma gözdağı vermek için haklı-haksız ayrım yapmadan ve sahte deliller üreterek masum insanlara komplolar kurarak kahramanlığı ile dünyada meşhur olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarsızlaştırarak, bu kurumu adeta terör örgütü gibi göstererek acaba toplumsal barışın sağlandığı mı iddia ediliyor?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.