SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'daki orman yangını kontrol altına alındı!

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde yerleşime çok yakın ormanlık alanda çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Yangın rüzgarın ani yön değiştirmesiyle çevresindeki villalara sıçradı. Bursa'da yangın söndürme çalışmaları devam ederken Bursa Valisi Yakup Canbolat, orman yangınını çıkartan bir zanlının gözaltına alındığı açıkladı. Öte yandan yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Yangında bir itfaiye eri yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2020 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2020 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'daki orman yangını kontrol altına alındı!

Alınan bilgiye göre, Demirci Mahallesi Emir Sokak devamındaki çamlık alanda saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler karadan, helikopter de havadan yangın söndürme çalışmasına katılıyor.

Vali Canbolat, "Yangını çıkartan uyuşturucu bağımlısı 1 kişi gözaltına alındı. Akşam hava kararıncaya kadar 5 helikopter çalışmalarını sürdürecek. Sabaha kadar soğutma çalışmaları devam edecek. Bölge, orman arazisi diğer yangınlarda olduğu gibi kısa sürede ağaçlandırılacak. Kesinlikle imara açılması söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de Vali Canbolat ile söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

"Yerleşim yerlerini şu an tehdit etmiyor"

Bursa Valisi Yakup Canbolat, yangına havadan helikopterle ve karadan müdahalenin etkin şekilde sürdüğünü söyledi.

Yangın söndürme uçağı da talep edildiğini belirten Canbolat, "Rüzgarın etkisiyle alevler büyüyor. Yangın nedeniyle boşaltılan bir yerleşim yerimiz yok. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaştığı noktada arazözlerle önlemler aldık. Gerekirse buraları tahliye edebiliriz." ifadelerini kullandı.

- "Burası tekrar ağaçlandırılacaktır"

Olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan Vali Canbolat, gazetecilere yangının çıkış nedeni ve söndürme çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Orman Genel Müdürlüğüne ait yangın helikopterleri ve Orman Bölge Müdürlüğünün bütün teknik imkanlarıyla derhal seferber olduklarını belirten Canbolat, "Aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyemizin, AFAD'ımızın, Nilüfer Belediyemizin imkanlarıyla bölgedeyiz." dedi.

Canbolat, alevlerin kısa sürede kontrol altına alınabileceğini düşündüklerini dile getirdi.

Yangının nedenine değinen Canbolat, "Yangın bir kişi tarafından çıkarıldı, bu kişiyi de emniyet güçlerimiz aldı. Uyuşturucu bağımlısı olan bir şahıs. Kendisiyle ilgili herhangi bir terör bağlantısı da tespit edilemedi. Şu an emniyette gözetim altında." bilgisini paylaştı.

Havadan müdahalenin 3 helikopterle sürdüğünü aktaran Canbolat, bölgeye 2 helikopterin daha sevk edileceğini bildirdi.

Yangın kontrol altına alındıktan sonra sabaha kadar soğutma çalışmalarına devam edileceğini kaydeden Vali Canbolat, "Burası orman arazisi. Daha önceki uygulamalarda olduğu gibi burası tekrar ağaçlandırılacaktır." diye konuştu. 

Uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen V.O. isimli şahsın Terörle Mücadele Şubesindeki sorgusunun devam ettiği, operasyonun gerçekleştirilmesinde şehir polis kameralarının etkili olduğu öğrenildi.

Yangın söndürme çalışması sebebiyle oluşan dumanlar Nilüfer ilçesinin bir çok yerinden görülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.