SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa kırmızıya boyandı... Sahra hastanesi şart!

Ne alınan önlemler ne yapılan uyarılar fayda etmezken Bursa en fazla artış yaşanan illerin başında yer alıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da uyardığı Bursa’da aciller ağzına kadar dolu, yoğun bakım servislerinde ise yer yok. Zaman kaybetmeden Bursa’ya pandemi sahra hastanesi yapılması hayati önem taşıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2020 21:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2020 21:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa kırmızıya boyandı... Sahra hastanesi şart!

Deniz AKIN

Bursa’da coronavirüs vaka sayıları hızla artarken, kentin neredeyse tamamı kırmızıya boyandı. Acil servisler iğne atsan yere düşmez hale gelirken, yoğun bakımda ise yer bulmak imkansız. Tüm uyarılara alınan tüm tedbirlere rağmen coronavirüsün hızla arttığı Bursa’da son üç ayda artış dikine bir seyir izleyerek bugün büyük bir risk haline geldi. 

BAKAN KOCA’DAN BURSA UYARI

Salgında dikkate değer artışın yaşandığı 6 ilin sağlık müdürleri ile toplantı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin Bursa, Kocaeli ve Gaziantep'te belirgin artış olduğunu belirterek, bu illerde daha gayretli, daha titiz çalışma gerektiğini bildirdi. Bakan Koca, Twitter hesabından, Bursa, Gaziantep, Kocaeli, Tekirdağ, Malatya ve Ordu il sağlık müdürleriyle video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıya ilişkin paylaşımda bulundu. Toplantıda, salgın seyrini, hizmet kapasitesini, filyasyon ekiplerinin performansını ve ek tedbirleri ele aldıklarını belirten Koca, "Bursa, Kocaeli ve Gaziantep'te belirgin artış var. Bu illerimizde daha gayretli, daha titiz bir çalışma gerekiyor. Desteğinizin önemi artmış durumda. Mücadelemize desteğinizle güç verin." ifadesini kullandı.

BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ

Bursa’da tüm uyarılara, alınan önlemlere ve riske rağmen özellikle düğün, kına, nişan gibi organizasyonların yanı sıra kafeler ve AVM’lerdeki yoğunluk sık sık gündeme geldi. Maske kullanımı ve merkezi noktalarda yoğunluk oluşması, pazarlar başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak bulundukları noktalara çare üretilememesine vatandaşların da duyarsızlığı eklenince korkulan noktaya geldi Bursa. 

ÜRKÜTÜCÜ ARTIŞ HES KAYITLARINDA

Bursa’da Bakan Koca’nın da tehlikeye dikkati çektiği yükseliş HES (Hayat Eve Sığar) uygulanmasına da yansıdı. 3 ayda şehrin neredeyse tamamı kırmızı rengi alırken, artık korona virüs riski olmayan bölge yok. Vaka sayıları hızla artarken, daha sert tedbirlerin uygulanmasının da artık kaçınılmaz olduğu ifade ediliyor. Günlük insan sirkülasyonunun oldukça yüksek olduğu Mudanya ve Gemlik’te büyük artış yaşanıyor. Her iki ilçenin kent merkezleri de tamamen kırmızıya boyanmış durumda. 

VATANDAŞ KORKUYOR AMA…

Vaka sayılarının hızla yükselmesi vatandaşları korkutuyor ancak bir çok noktada kalabalıklara da engel olunamıyor. Hastane acil servislerinin önünde yüzlerce kişi test yaptırmak için kuyrukta beklerken, bu hızla devam etmesi durumunda Bursa’nın sağlık altyapısının da talebe karşılık veremeyeceği görünüyor. Çekirge Devlet, Yüksek İhtisas, Dörtçelik Çocuk ve Şehir Hastanesi başta olmak üzere büyük bir yoğunluk yaşandığı ifade edilirken, ilçe hastanelerinde de durumun benzer olduğu vurgulanıyor. Hastanelerin yaşadığı yoğunluk yanında başka sorunları da getiriyor. Hastane önlerinde, acil servislerde yoğunluk sosyal mesafenin kaybolmasına, insanların kuralları yok saymasına da yol açıyor. 

PANDEMİ SAHRA HASTANESİ ACİL İHTİYAÇ    

Bursa’da da tıpkı İstanbul’daki gibi pandemi sahra hastanesinin acilen kurularak hizmete alınması gerekiyor. Sağlık kuruluşları tamamen pandemi hizmetlerine yönelirken, diğer sağlık sorunları ve ameliyatlar da ikinci plana atılıyor. Bir an önce Bursa siyaseti ve bürokrasisi harekete geçerek, pandemi sahra hastanesinin Bursa’ya kurulup faaliyete geçirilmesi için gerekeni yapmalı. Aksi durumda çok daha zor günler Bursa’yı bekliyor gibi görünüyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.