SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da '1326 Şehrimiz Bursa Derneği' açıldı

Bursa'da sosyal, kültürel, sportif, dayanışma, kırsal ve doğal kaynaklar alanında somut ve soyut değerler üzerinde çalışmalar yapmak amacıyla kurulan "1326 Şehrimiz Bursa Derneği" faaliyetine başladı. ( Cem Şan - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da '1326 Şehrimiz Bursa Derneği' açıldı
 Bursa'da sosyal, kültürel, sportif, dayanışma, kırsal ve doğal kaynaklar alanında somut ve soyut değerler üzerinde çalışmalar yapmak amacıyla kurulan "1326 Şehrimiz Bursa Derneği" faaliyetine başladı. 






Derneğin tanıtım toplantısı Merkez Osmangazi ilçesi Şehreküstü Mahallesi'nde bulunan Pirinçhan'daki dernek binasında yapıldı.

Dernek Başkanı Mustafa Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmanlı Devletinin temellerinin Bursa'da atıldığını söyledi.

Sarı, derneğin 17 ilçede faaliyet göstereceğini ifade ederek, "Atalarımız Bursa'yı 6 Nisan 1326'da fethetti. Tamamen tevafuk sonucu 690 sene sonra derneğimiz de 6 Nisan 2016'da kuruldu. Bursa'da yaklaşık 5 bine yakın dernek faaliyet göstermekte. Bunların 4 tanesi Bursa derneği olarak çalışmalar yapıyor." dedi.

Araştırmaları sonucunda proje bazlı ve geniş katılımlı bir oluşuma ihtiyaç olduğu kanaatine vardıklarını belirten Sarı, "Bu nedenle 1326 Şehrimiz Bursa Derneği'ni kurduk. Kentlilik bilinci doğrultusunda Bursa'da sosyal, kültürel, sportif, dayanışma, kırsal alanda, doğal kaynaklar alanında, somut ve soyut değerler üzerinde çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Derneğimiz, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler gibi yapılara uygun normlarda yerel, ulusal ve uluslararası projeler yapmayı amaçlamaktadır." diye konuştu.

Sarı, derneğin yurt içinde ve dışında, mahalli ve merkezi idarelerle, kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla, sendika ve vakıflarla iş birliği yapacağını vurgulayarak, "Derneğimiz çocuklara, gençlere, engellilere, kadınlara, yaşlılara, dezavantajlı gruplara yönelik geliştirici çalışmalar yapmayı hedeflemektedir. Evliya Çelebi'nin Bursa için söylediği 'Velhasıl Bursa sudan ibarettir' sözü meşhurdur. Biz de '1326 Şehrimiz Bursa Derneği projeden ibarettir' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Sarı ile dernek yöneticileri ve üyeleri fotoğraf çektirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.