SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalılara müjde! İşte işe alınacak insan sayısı...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın yerli ve milli elektrikli otomobilde üretim üssü olacağını belirtti. 

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2019 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2019 02:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursalılara müjde! İşte işe alınacak insan sayısı...

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Başkan Aktaş'ın, bugün yerli otomobilin tanıtıldığı Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki toplantıya katıldığı aktarıldı.Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktaş, Bursa'nın, sanayisi güçlü bir şehir olduğunu ancak bundan sonra yüksek teknolojiyi de bünyelerinde barındırmaları gerektiğini vurguladı. 

Bursa'nın, alınan kararla yerli ve milli elektrikli otomobilde üretim üssü olacağını anlatan Aktaş, şunları kaydetti:

"Bugün artık teknoloji üreten bir Türkiye var. Yerli ve milli otomobilin fabrikası da bunun ispatıdır. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptığımız Gökmen Uzay Havacılık Merkezi'nin de yüksek teknoloji bölgesi TEKNOSAB'ın da kısa sürede başlayacak olması, bizim için avantaj. Bu tür yatırımların Bursa adına çok ciddi kazanımları olacaktır. Kurulacak fabrika 5 bini direkt, 15 bini de dolaylı olarak 20 bin kişiye ekmek sağlayacak. Şimdiden bununla alakalı siparişler, organizasyonlar başlayacak. Bugün lansman toplantısında otomotiv mühendisi profesörler vardı. O kadar olumlu şeyler dinledik ki, hocalarımız da 'Beklentimizin çok üzerinde' ifadelerini kullandı. Çok ciddi bir beyin gücü, ekip var. Gerçekten emeğimizin karşılığını aldık diye düşünüyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.