SON DAKİKA
Hava Durumu

Çağlar’ın “Bağış” oyunu!

Batırdığı bankalar nedeniyle 2007 yılında TMSF’nin tüm mallarına el koymasının ardından FETÖ’cü eski Vali Şahabettin Harput’un da desteğiyle kendisinde olmayan arazileri 2012 yılında bağış yapan Cavit Çağlar, borçtan kurtulduktan sonra şimdi bağışladığı arazilerin geri istiyor. 

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2020 20:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2020 01:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çağlar’ın “Bağış” oyunu!

İnterbank ve Etibank’ın batmasının ardından Cavit Çağlar’ın tüm mallarına TMSF tarafından el konuldu. 2007 yılında milyar doları bulan borçları nedeniyle el konulan bir kısım arsaları 2012 yılında o gün kendinde olmaması ve devletin el koymasına rağmen dönemin valisi FETÖ’cü Şahabettin Harput’un marifetiyle okul ve hastane yerleri bağışlandı. İşte onlardan birisi de Dr. Ayten Spastik Çocuklar Hastanesi’nin yanındaki araziydi. 

KİMİN MALINI KİME BAĞIŞLIYORSUN?

Akılları karıştıran bağış protokolünün ardından Bursa Şehir Gazetesi, “Kafa karıştıran bağış” başlığı ile verdiği haberde Çağlar’ın kimin malını kime bağışladığını sormuş, bağış oyununu daha o günlerde deşifre etmişti. FETÖ’cü Şahabettin Harput, devletin malını devlete bağışlayarak dahiyane bir adım atan Çağlar’a bir de jest yaparak ismini hastaneye vereceğini açıklamıştı. 

BAHANE İNŞAAT YAPILMAMIŞ!

Çağlar’nı nasıl olsa devletin elinde olduğu için cinlik yaparak tekrar devlete bağışladığı araziler, TMSF’nin borcun bittiğini açıklamasının ardından tekrar kendisine iade edildi. Ve devletin elindeyken bağışladığı arazileri şimdi Çağlar geri istiyor. Yani spastik çocuklar hastanesi için bağışlanan araziyi hastaneye vermemek için çalışıyor. Olay’dan Ahmet Emin Yılmaz, köşesine taşıdığı bu konuşla ilgili devleti suçlayıp, Çağlar’ı haklı göstermek için elinden geleni yapıyor. Yılmaz, Cavit Çağlar’ın, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yanında bulunan 4 milyon lira değerindeki arsasını Sağlık Bakanlığı'na o dönemde bağışladığını vurgularken, kendinin olmayan araziyi bağışladığından söz bile etmiyor. “2012 yılının değerleriyle 4 milyon liralık gayrimenkulünü hastane için bağışlamaya karar veriyor. Bugüne kadar Bursa’ya gelen hizmetlere öncülük etmiş, yatırımları ve kişisel yardımlarıyla iz bırakmış duayen sanayici olarak, Türkiye’nin tek Spastik Çocuklar Hastanesi’nin büyümesinin önünü açıyor.” İfadeleri ile patronunun reklamını yapan Yılmaz, araziyi geri alma kılıfını da hemen ekliyor altına; “Protokolün üzerinden 8.5 yıl geçmesine karşın Türkiye’nin tek Spastik Çocuklar Hastanesi için adım atılmadı.” 

İHALE YAPILDIĞINI GİZLEMEYE UTANDILAR

Ahmet Emin Yılmaz, hastane için ihalenin yapıldığını itiraf ettiği yazısını şöyle tamamladı, “ Gerçi… Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz aylarda proje ihalesi yaptı, ama nedense sonrası için adımlar bir türlü atılamadı. Nitekim… Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cuma akşamı Bursa programı sırasında “Türkiye’nin tek Spastik Çocuklar Hastanesi’ni büyütüyoruz” dedi, ama proje ihalesini kazanan firma Bursa’ya geldiğinde mevzuat tıkandığı için hiçbir şey yapamadan geri döndü. Sonunda… Verilen sözlere ve yapılan açıklamalara karşın, projeyle ilgili tek bir çivi çakılmaması, somut bir adım atılmaması Çağlar’ı rahatsız etti. Bunun üzerine… Bursa Valiliği’ne yazıyla başvurup “gayrimenkulümü bağışlama irademden vazgeçtim” dedi. Oyalamaya da son verdi.”

İMAMOĞLU İLE İTTİFAKIN ETKİSİ VAR MI?

Cavit Çağlar’ın geçen yıl ekranını kararttığı Olay TV’yi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın bir işadamına sattığı yaz aylarında gündeme bomba gibi düşmüş, sonrasında Çağlar, televizyonu kendi yürüteceğini söylemişti. Ancak kamuoyunda Çağlar’ın sözleri ikna edici bulunmamıştı. Şimdi akıllara bir soru daha geliyor: Çağlar’ın İmamoğlu ile yaptığı ittifakın bu vazgeçişte rolü var mı? Ya da Çağlar, isteklerinin yerine gelmesi için iktidara mesaj mı veriyor? Bakalım Çağlar’ın bir sonraki hamlesi ne olacak.


BORÇ BUHAR OLDU UÇTU

Geçen yıl TMSF ve Çağlar tarafından borcun sıfırlandığı ve bittiği açıklandı. Ancak İnterbank’ı 1999’da batıran iş adamı Cavit Çağlar’ın, 20 yıl sonra ödediği açıklanan borcun resmi belgelere göre arasındaki 600 milyon dolarlık fark gözlerden kaçmadı. Rakamlar incelendiğinde ortaya çıkan fark akıllara devlet, Putin’le mektup götürerek ortayı bulmasında rol oynadığı ileri sürülen ve sonrasında onun da çok doğru olmadığı ortaya çıkan Çağlar’a 600 milyon doları aşan bir jest mi yaptı? sorusunu getirdi. Bursa Şehir Gazetesi’nin geçen yıl kapağına taşıdığı bu çelişki aslında kamuoyunun da kafasını oldukça karıştırdı. Bir milletvekilinin 2012 yılında soru önergesine TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül imzasıyla verilen yanıtta o tarih itibariyle yapılan tahsilatın 704 milyon dolar olduğu ve kalan borcunda 1 milyar 155 milyon dolar olduğu açıklandı.  Borcun 415 milyon dolarının Çukurova grubuyla müşterek borç olduğu da belgeye yansıdı. Yani 2012 yılı itibariyle Çağlar’ın TMSF’ye borcu 740 milyon doların üzerinde. Bu borcun içinde Çukurova grubuyla müşterek borç yok. Ancak 2019 yılında TMSF’den yapılan açıklamaya göre 837 milyon 574 bin 977 dolar tahsilat yapılmış borca karşılık. TMSF’nin TBMM’ye o tarihte verdiği açıklama metninde Çağlar Grubu’ndan 2012 yılında 734 milyon 838 bin dolar tahsil edildiğini bildiriyor. Geriye kalan borç en az 740 milyon dolar. Oysa toplam tahsilatın 837 milyon olduğu bildirildiğine göre Çağlar, kalan 740 milyon dolar borcuna karşılık sadece 133 milyon dolar mı ödedi? 600 milyon doların üzerindeki borcun üzerine devlet çizik mi attı? Çağlar’ın borcu nasıl oldu da buharlaştı?
Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.