SON DAKİKA
Hava Durumu

Çağlar’ın çırpınışları!

Bursalı İşadamı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu Olay Televizyonu ile ilgili tartışmaların ardı arkası kesilmezken, Çağlar’ın nazının geçtiği gazetecilerle yaptığı konuşmaları sık sık yalanlaması ortaya trajikomik bir durum çıkarıyor. Çağlar, Fatih Altaylı’ya televizyonun tarafsız olacağını anlatmak için “Yorum yapanı kulağından tutar atarım” sözlerini tepki gelince yalanladı ancak Altaylı, ''Vallahi de billahi de öyle dedi demekten başka ne diyebilirim ki'' ifadeleri ile tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2020 21:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2020 21:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çağlar’ın çırpınışları!

Bursalı İşadamı Cavit Çağlar, akıl almaz bir süreçle medyanın gündemindeki yerini koruyor. Geçen yıl Ekim ayında ekranını kararttığı Olay Televizyonu’nun bir süre önce Gazeteci İsmet Berkan’la yaptığı görüşmede sattığını açıklayan Cavit Çağlar, televizyonun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu’na yakın bir işadamına satıldığı bilgisi gündeme bomba gibi düşünce çark etmişti.  Çağlar ilk açıklamasını bir kenara bırakarak, televizyonu satmaktan vazgeçtiğini ve kendisinin haber kanalı kurmak için kolları sıvadığını aktarmıştı.

HER GÜN BAŞKA BİR AÇIKLAMA

İktidara yakın gazetelere mülakat vererek ve nazının geçtiği gazetecilere Recep Tayyip Erdoğan’a yakın olduğunu söyleyerek algı oluşturan Cavit Çağlar bir yandan da Olay Televizyonu ile ilgili çelişkili ve kafa karıştıran açıklamalarına devam ediyor. Televizyon kadroları oluşturulurken Marksist ve sol ideolojik yapısıyla bilinen isimler teker teker kadroya alınırken, Çağlar tarafsız yayın yapacağını ileri sürdüğü Olay Televizyonu için garanti vermeye kalkarken kantarın da topuzunu kaçırdı. Habertürk’ten Fatih Altaylı’ya konuşan Cavit Çağlar, “İsimler o kadar da önemli değil, kanalın tavrı önemli. Tarafsız, bağımsız. Kanalın hiçbir konuda tavrı, bırak tavır almayı yorumu bile olmayacak. Tamamen haber yapacağız. Hiçbir tavır, tutum almayacağız. Tamamen yorumsuz olacağız. Buna uymayan gider. Yorum yapacak olan, taraf tutacak olan bizim orada olmaz. Hemen gider ya da biz yollarız. Yüzde yüz tarafsız, yüzde yüz yorumsuz olacağız.” İfadelerini kullandı.

BÜYÜK TEPKİ GELDİ ÇARK ETTİ

Gazeteciler için kulağından tutar kapının önüne koyarım sözleri Çağlar’a büyük bir tepki olarak döndü. Bunun üzerine bir kez daha çark eden Cavit Çağlar, sosyal medya hesabından "Yıllardır gazeteci arkadaşlarımla birlikte yayıncılık yapan biri olarak, 'Gazetecileri kulağından tutar atarım' demedim, diyemem. Ben hem siyasetçi olarak hem medya patronu olarak gazetecilerle hep dostane bir ilişki kurdum. Gazeteciler kendi işlerini yaparlar, asla benim müdahalem olamaz. Olay TV de profesyonel gazetecilere yöneticilere emanettir. Yayın ilkelerimiz doğrultusunda onların editoryal bağımsızlığının garantisi de benim" ifadesini kullandı. Bu yalanlamaya yanıt gecikmedi.

ALTAYLI: “VALLAHİ DE BİLLAHİ DE ÖYLE DEDİ”

Medyakoridoru'na açıklama yapan Altaylı, şu ifadeleri kullandı: "Vallahi de billahi de öyle dedi demekten başka ne diyebilirim ki. Böyle bir şey uydurmak için ne gerekçem olabilir ki. Dediği her şeyi yazdım. Hatta bir kaç şeyi de yazmadım." Tartışmalar devam ede dursun Çağlar’ın benim dediği Olay TV’nin kadrosu da netleşiyor. Nuri Çolakoğlu (İBB Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı) yönetimindeki Olay TV, Süleyman Sarılar (İBB iştirak şirketlerinden sorumlu basın danışmanı), Nevşin Mengü, Kenan Şener (CNN), Özlem Akarsu Çelik, Alican Uludağ (Cumhuriyet), Cem Tekel (Show tv), Abdullah Demir (Ciner Medya grubu), Ayhan Kudat (Kanal D), Tarık Ünlü (Kanal 7) ve Duygu Demirdağ’ı kadrosuna katmış durumda.

CEM KÜÇÜK'TEN ŞOK İDDİA

Olay Televizyonuyla ilgili şok bir iddia da Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük’ten geldi. Küçük, Çağlar’ın televizyonu en fazla 6 ay içinde ya kapatacağını ya da satıp gideceğini öne sürdü.  Cem Küçük, yazısında "Kanalı toparlama işini Nuri Çolakoğlu'na verdi. NTV'yi kuran da Çolakoğlu'ydu. Tabii sıkı bir solcu olan Çolakoğlu ne kadar hükûmet muhalifi varsa hepsini işe aldı. Bir kere Nevşin Mengü'yü işe aldın mı niyetini belli etmiş oluyorsun. Süleyman Sarılar, Alican Uludağ gibi isimleri de kanalın bünyesine katmışlar. Valla bu isimleri alıp, "Ben tarafsız olacağım" diyemezsiniz. Cavit Bey siz belki tarafsız olabilirsiniz ama hepsi hükûmet muhalifi bu isimlerle tarafsız olunamaz. İsteseniz de bu olmaz. Bir tane hükûmeti destekleyen isim yok orada. Varsa bana söyleyin lütfen." düşüncesini dile getirdi. Küçük, "Dün (önceki gün) Habertürk'te Fatih Altaylı'ya da tarafsız olacağını söylemiş Cavit Bey. Ben medyayı bilen biri olarak söylüyorum, daha başlarken düğmeler yanlış iliklendi. Bu işin gitmeyeceği belli. Demedi demeyin; 6 ay sonra Cavit Çağlar ya kapatacak kanalı ya da bırakıp gidecek" ifadesini kullandı.

FUAT UĞUR’DAN BİR YAZI DAHA

Cavit Çağlar ve Olay Televizyonu ile ilgili tartışmalara dahil olan gazetecilerden biri olan Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur da konuyla ilgili bir yazı daha kaleme aldı. Uğur, “Çok şakacısınız Cavit bey” başlıklı yazısında Altaylı röportajıyla ilgili görüşlerine yer verdiği makalede yine gündemde yerini alacak önemli bir bilgiye yer verdi. Cavit Çağlar’ın Putin’e ilettiği mektup konusunda ciddi bir iddiayı gündeme getiren Uğur, “Cavit Çağlar’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ilettiği mektupla ilgili. Gerçek daha farklıymış. Rusya Devlet Akademisi Başkan Yardımcısı, Asiapol Polis Teşkilatı Kurucusu Talat Enveroviç Çetin beni arayıp anlattı. Aslında fikir Talat Bey'e aitmiş. Çetin, Cavit Çağlar’ı bu konunun çözümü için Dağıstan eski Başkanı Ramazan Abdulatipova’ya gönderiyor. Ramazan Abdulatipova da Putin’in yardımcısı Uşakov’u araya sokuyor. Cavit Çağlar mektubu ona iletirken devreye Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de giriyor ve “Biriniz dostum, diğeriniz akrabamsınız. Siz yeter ki barışın, tazminatları ben öderim” diyor ve böylece ilk yakınlaşmanın temeli atılıyor. Talat Enveroviç Çetin, “Mektup fikrini Ramazan’la ben düşündüm ama Cavit Çağlar her şeyi kendi yapmış gibi üstüne yattı, daha sonra iş bitip Putin’den ödülü almaya sıra gelince beni aramadı bile” dedi. Ee, diyecek bir şey yok. Boşuna dememiş atalarımız, “Bal tutan parmağını yalar” ya da  “İş bilenin kılıç kuşananın” diye. Başladığın işi kendin bitirmezsen sonu bu olur Talat Bey.” İfadelerini kullandı.

Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.