SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa’yı kim trolledi?

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yaptığı basın açıklamasıyla Ertuğrulgazi’de faaliyet gösterirken Şehir Hastanesi’ne taşınan Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin çürük raporu verilen binasının özel okula kiralandığını açıkladı. Ancak İsmet Karaca’nın trollendiği kısa sürede ortaya çıktı ve hastane ek binasının okul tarafından kiralandığı belirlendi. Peki Karaca’yı kim kandırdı?

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2020 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2020 22:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP Bursa’yı kim trolledi?

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca skandal bir basın toplantısına imza attı. Karaca, Şehir Hastanesi açıldıktan sonra buraya taşınan Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin merkez binasının depreme karşı dayanıksız raporu olduğunu ancak ek binanın böyle bir raporu olmadığını bilmeden gidip ek binanın önünde fotoğraf çektirerek, iktidara sert eleştirilerde bulundu ancak durum hiçte Karaca’nın aktardığı gibi olmadığı kısa sürede anlaşıldı.

YANLIŞ BİNADA İNCELEME YAPMIŞ İYİ Mİ (!)?

Karaca, Bursa kamuoyu, AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ve dönemin İl Sağlık Müdürü Özcan Akan'ın "binası depreme dayanıksız" diye nitelediği Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin yeniden inşa edilerek önümüzdeki dönemde yine sağlık alanında hizmet vermesini beklerken, hastane binasının 10 yıllığına bir özel okula tahsis edildiği ileri sürdü.  Hastane alanında İl Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Asa ile birlikte incelemelerde bulunan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, sağlık hizmetlerine erişimde geriletilen Bursa halkının ihtiyaçları göz ardı edilerek, sağlık alanındaki kazanımların elden çıkarılmasına tepki gösterdi.

“KİRAYA VEREN KİMDİR? KAMUOYUNA AÇIKLANMALI"

Kendisine verilen yanlış bilgi üzerine sert açıklamalarda bulunan Karaca, mülkü Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazide Verem Savaş Derneği tarafından yapılarak kullanım hakkı devralınan binanın 1999'da ilk 10 yılı bedelsiz, sonraki yıllarda da sembolik bir kira karşılığında Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne kiralandığını hatırlatarak, “ Bu hastaneyi depreme karşı dayanıksız diye kapattılar. Hastaları da Şehir Hastanesi'ne yönlendirdiler. Bursa kent merkezindeki sağlık hizmetlerinde sıkıntı var. Kapatılan hastanenin binası depreme dayanıksız olsa, özel okula verilmezdi. Nitekim yıkılmış değil. Karot testi yapılmış, mimari uygulamalara gidilmiş. Yani depreme dayanıksızlık gerekçesi tamamen lafta kaldı. Okul olarak faaliyete açılmak üzere ve özel okul orada kayıtlara da başlamış durumda. Bursa halkı yanıltıldı, Bursa sağlık alanındaki bir binasını daha kaybetti. Oysa burası yine sağlık tesisi olarak kalmalıydı. Şu sıralar çok ihtiyacımız olabilecek, koronavirüs pozitif hastalar için hastane olarak da kullanılabilirdi" dedi.

İŞTE KARACA’NIN BAHSETTİĞİ BİNAYLA İLGİLİ RAPOR

Aslında Karaca’nın bahsettiği bina hastanenin merkez binası ve gerçekten bu binanın depreme dayanıksız olduğu raporla sabit. Ancak Siteler Mahallesi’ndeki 3 katlı binanın çürük ya da dayanıksız raporu olmadığı gibi kiraya verilmeden önce karot testleri yapılarak binanın sağlam olduğuna yönelik Bursa Büyük Kolej’e rapor verilmiş. Bu rapordan haber olmayan ve çürük raporu olan binanın bu olduğunu zanneden Karaca’da soluğu bu binanın önünde alarak esti gürledi ama işin gerçeği çok geçmeden ortaya çıktı.

KARACA SİYASET YAPARKEN DİKKAT ETMELİ

CHP İl Başkanı İsmet Karaca belli ki kaynaklarından aldığı bilgiye güvenerek bu açıklamayı yaptı. Sonrasında da özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı hedef aldı. Binayla ilgili gereken araştırmanın yapılmadan bu basın toplantısının alelacele yapıldığı da ortaya çıktı. Karaca’nın Verem Savaş Derneği ve Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeden bu açıklamayı yapması ve kendisine gelen bilgileri teyit ettirmemesiyle ortaya çıkan durum siyasetin ne kadar dikkat gerektiren bir konu olduğunu da bir kez daha gözler önüne serdi. Geride ise şu soru zihinlerde kaldı: CHP İl Başkanı İsmet Karaca’yı kim trolledi?

Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.